Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: .........

Joker Előzmény: #443481

Az azonnali piacon ülök a részvényeimen, a határidős BUX long pozimat nem zártam le péntek délután, mert nem voltam tőzsde közelben.

Az elmúlt időszakban egyébként teljesen abnormálisan csapongtak a piacok Európában így különösen Magyarországon. Tehát lehetett longosnak és shortosnak is igaza. A folyamatokat véleményem szerint rövidtávon nem lehet tisztán látni, mert gyakran előre nem kiszámítható rendkívüli dolog történik. A görög népszavazási ügy jó példa volt erre, a folyamatok a növekedés irányába hatottak, de egy szerencsétlen politikusi kinyilatkozás globálisan megrázta a tőzsdéket.

Racionálisan a folyamatokat értékelve azt lehetne mondani, hogy már hónapok, hetek óta kárognak a leminősítésről, ennek megfelelően a forint elszabadult, a kötvénypiacunk kiszáradt, az OTP (az egyik legjobb indikátor) közel 20%-ot esett, tehát a piacok beárazták már ezt a hírt ezért jelentősebb mozgások lefelé nem történhetnek. A racionalitás ezt sugallná, különösen egy pozitív nemzetközi hangulatban ahol szárnyalnak az indexek.

De sajnálatosan a racionalitást félreteszem a kockázati alapoknak ismételten lesz egy jó ürügyük arra, hogy támadást intézzenek Magyarország ellen, ezért sajnos semmi nem zárható ki. Néha erősebb kritikai észrevételeim a shortosok irányába, nem pusztán önbizalomból táplálkozik, hanem meglehetősen destruktívnak ítélem tevékenységüket. Tudom, hogy csak élni próbálnak a lehetőséggel, de a származékos ügyletek összességében a piacokon hatalmas károkat tudnak okozni, csak kicsiben sajnos nem látják át a kollégák.

Tehát messze nem érzem magam tévedhetetlennek, a piacok év végéig heves csapkodás mellett felfelé fognak menni szerintem, de nem zárom ki, hogy hétfőn a magyar deviza és részvénypiacokon egyesek megpróbálnak pánikot kelteni. A pénteki heves emelkedés után, hangsúlyozom normális körülmények között egy enyhébb emelkedést, vagy stagnálás lenne a természetes, de ezt felülírhatják a shortos intézményi játékosok.