Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: Kik buktak a svájci frank esésén?

Előzmény: #442270

"Tökéletesen ütköző gondolatok. Most vegye ki mindenki a részét, vagy mégse?"

Nem ugyanazok a szereplők a két mondatban. Az első mondat arról szólt, hogy a bankok/hitelfelvevők/állam, a második pedig az ország lakosságára vontkozott, tehát nem ütik egymást ;) Az első mondat éppen arról szólt, hogy NE CSAK a lakosság vállaljon felelőséget ezért az állapotért, hanem azok is, akik aktív résztvevői voltak a helyzet előállásának. Abban is igazad van, hogy amit adóból fizetünk, azt mindenki fizeti - ebből következően viszont azok is, akiknek VAN hitelük, tehát nem HELYETTÜK fizetne más, hanem VELÜK EGYÜTT. De ez most is így van, hiszen ennek a problémakörnek az árát MINDENKI fizeti jelenleg is például államadósság finanszírozás, árfolyamok, illetve egyéb költségek, adók módján.

"Olyan megoldás nincs, hogy a nem hitelesek és a ft hitelesek ne szenvedjenek."

Én éppen erre írtam azt, hogy hiszen ők is szenvednek ettől a problémától, tehát nem arról van szó, hogy az ő hátukon kell megmenteni a devizahiteleseket, hanem arról, hogy velük együtt kell kivezetni a devizahiteleket, egyebekben az ő érdekükben is.

"Egy laza +7%-kal értékeltük át a teljes devizaportfóliót."

És ha megnézed az EUR-USD-t, illetve a többi térségi devizát, akkor jól láthatod, hogy ez pont egy sima, kutya közönséges világgazdasági történés, nem pedig magyar specifikus dolog. Kár ide keverni.

"mert arra újra meg újra leírom, hogy egyetértek, megértelek, de a jelenlegi világrend nem az."

És kin múlik hogy változzon, ha nem is beszélünk róla, hogy hogyan kellene változnia? :) A politikusok olyanok, amit elvárnak tőlük. Most a szocializmust sírják vissza, hát egy évtizede mást sem csinálnak, csak azt restaurálgatják, próbálják fenntartani. Ha ez megfelel, nem is lesz változás. Ha legalább beszélünk arról, ami még 2008-ban is triviális volt, hogy "ne legyen ingyenesség", hogy "ne legyen a volumen az alap", hogy "a teljesítmény legyen a lényeg", akkor talán lesz változás. De ha nem is beszélünk róla, akkor feladtuk.

"Erre leírtam az 1% költséget. És most úgy gondolod, hogy 1% költsége van össz-vissz :)"

Mint írtam, nem értettem ;) Most már értem, hogy melyik szám alatt mit értettél. Én pedig erre írtam, hogy ezek szerint ezt a bankok simán megléphették volna, hiszen számukra egy ilyen pozíció felvétele igazából nem jelentett volna számottevő költséget (pláne a saját brókercéggel rendelkezők esetében), tehát felelőtlenek voltak. De ez már egy régen körbejárt kérdés :)

"Erre viszont én már nem tudok írni semmit, csak hogy google --> határidős ügylet."

Hja, és szerinted lesz ott olyan oldal, ahol ezt érthetően, magyarul elmagyarázzák? Szerintem nem. Ezért is kérdeztem ;) De már nem szükséges, értem, 1% a költség, a 4% már a várható árnövekedést jelenti, minden világos.