Re: Kik buktak a svájci frank esésén?
ikszf Előzmény: #441786"CSAK AZ lenne tisztességes, ha minden fél kivenné a részét abból, hogy ... az ÖSSZES DEVIZATARTOZÁS kikerüljön a rendszerből."
"Az ugyanis elfelejtődött, hogy ha ekkora a devizaadósság, azt is megfizetik azok is, akiknek forint hitele van ... az adófizetők is... azok is, akiknek forint hitele van... azok is, akiknek hitele sincsen. "
Tökéletesen ütköző gondolatok. Most vegye ki mindenki a részét, vagy mégse? Olyan megoldás nincs, hogy a nem hitelesek és a ft hitelesek ne szenvedjenek.
Már most ott tartunk, hogy mindenki a dupláját szívja annak, mint amennyi haszna az egész mnyp megszüntetős, végtörlesztős akcióknak van.
A végtörlesztés bejelentése óta:
http://kepfeltoltes.hu/111109/Snap1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Egy laza +7%-kal értékeltük át a teljes devizaportfóliót.
Aztán egy csokor gondolatot idézhetnék még, amire mind az a válaszom ismételten, hogy így működik a kapitalizmus, így működik a demokrácia, és hogy ébredj fel. Erre plíz le ne írd nekem újra, hogy erkölcsi felelősség, tisztesség, stb... mert arra újra meg újra leírom, hogy egyetértek, megértelek, de a jelenlegi világrend nem az.
"No offense: Akkor eddig milyen 4-5%-ról értekeztél? És ha 1%, akkor azt miért tartod beárazhatatlan kockázatnak? Mondhatni, éppenhogy kötelezővé kellett volna tenni."
Erre a kérdésedre legelőször írtam egy 4-5%-kal növelt árfolyamot, amin kapsz eurot, és amin el tudsz adni eurot egy évvel későbbi határidőre. Erre írtad, hogy oké, ez az árfolyam, de téged a költsége érdekel. Márpedig ez is a költsége (a kamatkülönbözet)
Erre leírtam az 1% költséget. És most úgy gondolod, hogy 1% költsége van össz-vissz :)
Erre viszont én már nem tudok írni semmit, csak hogy google --> határidős ügylet.