Re: Kik buktak a svájci frank esésén?
ikszf Előzmény: #440921"NEKI, mint SPEKULÁNSNAK KELL állnia"
Tehát az ügyfél felvette a 20-30%-kal alacsonyabb törlesztőrészletű hitelét (a ft hitellel összehasonlítva), majd mikor már nem tud rajta nyerni, akkor nyeljen a bank? vicces
Vissza a kifedezett devizahitel témához:
forint hitel THM: 11-12-13%
devizahitel THM: 7-8-9%
+devizakötelezettség kifedezése 4-5%
----------------------------------------------
= 11-12-13% = ft hitel THM? IGEN
A hitelszerződésekben pedig szerepelt, hogy a mindenkori bubor és libor különbözetet kell megfizetni az ügyfélnek. Ha az ügyfélnél keletkezett a kamatelőny és az árfolyamelőny, akkor az ügyfélnél kell keletkezni a kamathátránynak és az árfolyamhátránynak is. Ez nem vita tárgya.
Jahogy itt van ez a 40 oldalas hitelszerződés, amiben 20 millió ft-ra vállalok kötelezettséget, de fáj végigolvasni, mert inkább agggyák' má a pénzt? (nem mellesleg végig se gondolom, mert elhiszek mindent, amit az abban érdekelt fél mond? Egész életedben vadászik rád a kapitalizmus, az orvosi rendelőn át az élelmiszerboltig, a tv előtt... mindenhol.)
Az a baj, hogy az ügyfél felelősségéről kevés szó esik. Nem hangsúlyoznám ki ennyire, mert kétoldalú a felelősség, de te folyton csak az egyik oldalát vagy hajlandó észrevenni. Egyetlen olyan mondatot se olvastam még tőled, amiben elismernéd az ügyfél felelősségét (hanyagságát, józan döntési képességét), vagy akár csak utalást tennél rá, ellenben én leírtam már, hogy mocsok dolog a bank részéről 2-5% árfolyammarzsot használni váltásnál, és kezelési ktg-et emelni.
Az 1 mio EUR-odat kb 4-5%kal magasabb árfolyamon tudod eladni 1 éves határidős ügylettel.