Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: egy 2.vh-s szösszenet

Scipio Előzmény: #434710

Hogy mi a véleményem? Nagyjából már kifejtettem az előző hozzászólásaimban, az 1+1 esetleg kettős honfoglalás tűnik nekem a legmeggyőzőbbnek, a 20 ezres adattal kapcsolatos fenntartásaimat szintén kifejtettem, minden másban meg egyetértek azzal amit ma leírtál, simán lehetett 100 ezres hadrafogható és 40-50 ezer rendszeresen harcbavetett emberünk...

"De van benne egy igen fontos különbség az általad említett számításhoz képest, ez pedig az, hogy egyrészt a gyereket nem a mai értelemben vett gyereknek definiálja, másrészt a földműves és a katona között nem tesz különbséget, ezáltal a mennyiségeket, számadatokat másképpen értelmezi."

Az az 1. - 500 ezres elmélet - én a 2.-ra húztam rá a tiédet, ami hasonló társadalmi struktúrával számol - azaz döntően nomadizáló, békében fegyveres kiséretként, pásztorként, mesteremberként, földművesként stb, háborúban 13-14 éve kortól harcolóként számol a férfi lakossággal - az ilyen népcsoportok a nemzetközi kutatások szerint, teljes lakosságuk 1/3-1/6-át tudják egy időben harcba küldeni, tehát a 20 ezer harcos 60-120 ezres népességet feltételez, nyilván pár ezer fő otthon marad biztosítani, újabb pár ezer végszükség esetén szintén mozgosítható, tehát 30-40 ezer összességében itt is bevethető ha minden kötél szakad...

Tovább nem ragoznám, mert uyanarra jutottunk mindketten - legfeljebb nem teljesen egyező úton - szegény István meg látom kap tőled hideget-meleget :)