Re: nincs cím
Sumér harcos Előzmény: #434271"És még így is értékesek ezek a hamisítványok, hiszen, ha pl. leírják 500-ban, hogy X.uralkodó, uralkodásának x. évében adományozta az ősének a a birtokot x. győztes csatában való hősiességéért, akkor máris tudjuk, hogy ki uralkodott és mikortól 200-ban, mikor és hol volt egy győztes csata..."
azért ez elég meredek...mert akkor is hamisitványok..
kb. mintha én ma arról hoznék össze dolgokat,hogy vmelyik ősöm a Rákóczi szabadságharc alatt hogyan mit tett,és grófi cimet földet kapott...persze értem én mit akarsz ezzel mondani,hogy attól még Rákóczi élt,hogy én ezt kitaláltam..
és itt jön be az amit Pap Gábor is emlit,hogy a középkorban más volt az időhöz a viszony,különböző uralkodo (akár egyházi)vezető beiktatásától mérték az éveket....nem látták át 1000 évre,vagy 600-ra....
és lássuk be ilyen közfelfogás mentén lehetett volna elvileg a zavarosban 100 éveket halászni ide- oda,elvileg.....
a másik ,oké legyenek a kronikák a tutik....de miért nincsenek bizonyos dolgokrol azon 300 évben régészeti leletek,melyek valljuk be sokkal hitelesebbek lennenek bármitől....de csak az a 300 év régészeti leletei hibádzanak?