Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: egy 2.vh-s szösszenet

Előzmény: #434138

Na próbáljuk meg :)

Én úgy tudom, hogy Géza idejében úgy 100.000 főre teszik a hadrafogható magyarságot, és hogy úgy 20.000 fő körüli lehetett az a sereg, amit Bulcsu és Lehel vezetett.

Ennek megfelelően az augsburgi "vereség" (valójában nettó árulás) inkább csak apró "kellemetlenség" volt, amelyet jelez az is, hogy ez után is természetesen nekünk adóztak az akkori elmaradott nyugati királyságok. Sőt mi több, amikor Gézát felbosszantotta a passaui püspök már akkor is létező történelemhamisítása(!), akkor egy szolid magyaros üzenetet küldött neki, melynek lényegi része alapján a hírvivők felégették a székhelyét is a hamisítványokkal együtt - és mindezt teljes békében, mindenféle ellenállás nélkül tehették meg a magyar hadak.

ENNEK alapján valószínűsíthető, hogy az 5-20 ezer fős teljes magyar hadrafoghatóság alacsony számadat, hiszen ennyi odaveszett Augsburgnál, oszt mégsem volt semmi hatása sem a magyarság hadviselő képességére - és valószínűsíthető, hogy ennél kevesebb hadrafogható seregnél már akkoriban is komoly támadásoknak lehettünk volna kitéve. De ugye, a magyarság akkoriban szimultán akár több zsoldos és rendfenntartó hadjáratot vezetett akár Rómáig is, tehát nyilván magasabb volt a létszám.

Ugyanakkor én úgy tudom, hogy valójában a "honfoglalás" talán a világ legbékésebb hatalomátvétele volt, egyszerűen visszajöttek azok a törzsek, amelyek korábben is itt éltek, csak elvándoroltak, átvették a nekik szánt országot (->vö zsidók általi ígéret földje), és ennyi. Simán bejött a törzsi szövetség és a MAGYAR IDEOLÓGIA és törvénykezés alapján irányította tovább az országot. Ezt támasztják alá azok a történelmi leletek is, amit korábbi sírokban találtak, vagyis nagyon valószínű SZÁMOMRA az, hogy az úgynevezett avarság ebben a formában soha nem létezett, hanem az is egy MAGYAR törzs volt, akárcsak mondjuk a székelyek.

A legegyszerűbb elmélet a honfoglalással kapcsolatban tehát leginkább az, hogy egyszerűen átvettük a hatalmat ezen a környéken, amivel akkoriban az itt lakók is egyetértettek, mert ezt tartották helyesnek.