Re: egy 2.vh-s szösszenet
Scipio Előzmény: #433254Befejezted, hála Istennek, ezt is megértem :)
Legalább lesz időd a térképolvasási készségeid fejlesztésére :)
" Ha pedig beidézel egy térképret, és még azon sem sejlik fel előtted Kelet Németország határvonala, akkor arról igazán nem én tehetek. Az, hogy a határok némiveg változtak, az természetes."
Íme a beidézett térkép: http://terkepek.adatbank.transindex.ro/legbelso.php?nev=233
Bár szemre nehéz pontosan megbecsülni, de kb. 30-40% a későbbi NDK-nak szövetséges kézen van, a vonal délen kettévágja, északon nagyjából 1/3-2/3 arányban osztja ketté a későbbi országot, így aztán nehezen sejlik fel előttem a későbbi államhatár, de biztos nem elég élénk a fantáziám, erről tényleg nem tehetsz... Az meg hogy veled ellentétben én tudok térképet olvasni, természetesen fel sem merülhet :))
"Mert a demarkációs vonal EZT jelenti, azt, hogy KÖRÜLBELÜL hol fognak húzódni a későbbi határok. Hát ez van, így tényleg nincs értelme veled beszélgetni"
Tényleg ne is beszélj velem, helyette nézegesd sokat a Duna Mo-i szakaszát a kanyartól a mai szerb határig, mert nagyjából itt, sőt egy ideig a Dunántúl egyes részein húzódott a magyar-román demarkációs vonal 1919 októberében, ha elég ideig nézed akkor bizos "felsejlik előtted" a mai magyar-román határ, ami ugye ehhez képest csak "némileg változott" "KÖRÜBELÜL" ott van..., és ezt JÓ NAGY BETŰKKEL le is írhatod mert akkor biztos igaz is lesz...
"Ugyanakkor bárki számára nyilvánvaló lehet, hogy szövetséges csapatok között nincs értelme demarkációs vonalat húzni, mert magának a fogalomnak nincs értelme: Nincs értelme a szövetséges csapatokat adminisztratív eszközökkel szétválasztani, hogy ne legyen közöttük összecsapás."
És arra is lesz időd, hogy újabb száz könyvet elovasva rábukkanj arra - amiről egyébként már az egyik megelőző hsz-ban írtam, csak minek... - hogy még a saját csapattesteinket is sávhatárokkal választjuk szét háború idején, nem hogy két teljesen eltérő hadikultúrájú szövetségest. Ezzel minden katona tisztában van, de majd értesítjük a katonai akadémiákat, hogy szerinted ennek nincs értelme, tehát sürgősen változtassanak rajta :))
Szóval örülök, hogy végre befejezted a vitát, további jó olvasgatást!