Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: egy 2.vh-s szösszenet

Előzmény: #432692

"Először is nem zónahatár, hanem demarkációs vonal volt az Elba, a hadműveleteket a demarkációs vonalak átlépése után rövid úton leállították, a német határ pedig még véletlenül sem a demarkációs vonalak mentén húzódik a két Németo. között"

Mivel nagyvonalúan túllépsz azon és büszkeséggel tölt el, hogy amit bőszen megcáfolsz azt és sohasem állítottam, ezért részemről a veled való vitát szintén lezárnám, mert téged úgysem érdekel az, amit más ír.

Ugyanakkor gondolatébresztőnek itt hagynám ezt a szösszenetedet mindenki tanúságára, mert valami gyönyörű, ahogy kijelented, hogy nem tudták a II.Vh vége előtt, hogy ott később államhatár lesz, miközben képes vagy "demarkációs vonal"-nak nevezni az Elbát. Ugyanakkor még csak azt sem tudod, hogy az "ideiglenes határvonalat jelent", olyan területet, zónát, ahol elválasztják A HADBAN ÁLLÓ FELEKET, azaz az ELLENSÉGES csapatokat. Mondhatni egy háború lezárásának kezdete, egy tűzszüneti megállapodás, amely UTÁN KÉSŐBB fogják kijelölni a határokat a béketárgyalásokon. Ha pedig beidézel egy térképret, és még azon sem sejlik fel előtted Kelet Németország határvonala, akkor arról igazán nem én tehetek. Az, hogy a határok némiveg változtak, az természetes. Ez az oka annak, hogy még ma is csak demarkációs vonal Japán és Oroszország, valamint Észak és Dél Korea között, mert bár harcok már gyakorlatilag nincsenek - de még nem egyeztek meg a határokról. Ezért szokott eltérni a határvonal a demarkációs vonaltól. Ugyanakkor bárki számára nyilvánvaló lehet, hogy szövetséges csapatok között nincs értelme demarkációs vonalat húzni, mert magának a fogalomnak nincs értelme: Nincs értelme a szövetséges csapatokat adminisztratív eszközökkel szétválasztani, hogy ne legyen közöttük összecsapás.

Magyarán amikor azt állítod, hogy "a hadműveleteket a demarkációs vonalak átlépése után rövid úton leállították" nevetségessé tenni szándékozva, amit én állítottam, akkor még csak azt sem veszed észre, hogy valójában pontosan azt írod le, amit én állítottam: "A szövetségesek NEM léphettek szovjet földre".

Mert a demarkációs vonal EZT jelenti, azt, hogy KÖRÜLBELÜL hol fognak húzódni a későbbi határok. Hát ez van, így tényleg nincs értelme veled beszélgetni :)