Re: nincs cím
matgab Előzmény: #429665amiről te beszélsz, mint kerékpáros kulturálatlanság, az leginkább 3-4 évvel ezelőttig volt jellemző. Akkor pedig ugye még szinte a kerékpárutak teljes hiánya jellemezte városunkat.
A bringás alapvetően nem hülye, hogy ha mehet nem az autók között a büdösben, akkor is ott megy, mert legalább feltartja az autósokat, nem gondolod?
Ma már kifejezetten kerékpáros dugók vannak a kerékpárutakon.
Én pl. már most látom azt, ha a kerékpározás ilyen ütemben terjed, akkor a ma épült bringautak szűkösek lesznek, kvázi annyira, mintha minden autósút egyoda vissza sávos utca lenne...
nem is értem, hogy a városvezetők miért nem képesek előre gondolkodni...Illetve értem én, "az állami szolgálati autóból szolgálati sofőrrel vezetve kényszerből megtervezni a létező legolcsóbb bringautat , hogy el tudjam mondani a választóknak, hogy ez is van" típusú gondolkodás vezet idáig...
ma már a bringások 80-90%-a a bringautakat használja.
Persze, ha már a Moszkva teret említetted, akkor pl. ha a Bach csomóponthoz akarsz onnan eljutni, akkor azért kénytelen vagy elgondolkodni, hogy elmész-e bringával körbe az Attila út felé, és onnan az általad említett Budai rkpart, Móricz Villányi útvonalon, vagy megkísérled az Alkotás utcai bűzt és veszélyt, nem? mert elméletileg mégiscsak azért közlekedsz, mert oda akarsz érni vhova...