Re: Hataridos kontraktusok állományának drasztikus csokkenese
matgab Előzmény: #426276rbbj,
Én értem, hogy neked vmiért nem szimpatikus az Estar és örülök neki, hogy leírtad, hogy miért, mert ezek alapján azt gondolom, hogy erről a papírról valóban nem sok fogalmad van.
Valóban teljesült az általad vizionált célár, de ez csak a puszta szerencsének vagy mondjuk úgy szerencsétlenségnek köszönhető. Hacsak nem nyerted magad halálra megindított eStar shortjaiddal...Mert ugye mi kellett ahhoz, hogy az árfolyam idekerüljön? Egyrészt egy óriási short spekuláció amivel ennek a részvénynek az árát leütötték valamint egy globális totál para ehhez társult még egy adag kisbefektetői pánik ami már rég túldobta az árfolyamot mindenfajta racionálisnak gondolható árfolyamon.
Persze dobálózhatunk 5-10-20-50-75%-os diszkontokkal, aminek a végén kijöhet akár az is, hogy 100 huf lenne a részvény helyes értéke. Most meg sem említetted, hogy a névérték hányszorosán van a papír, mert ha jól emlékszem anno ilyenekkel is érveltél, de ha nem akkor bocs a rossz memóriámért...
Hogy magyarsága miatt a cég diszkontot érdemelne? Megnézted, hogy a cég árbevételének hány %-a származik innen? Ne vicceljünk már!
És akkor középtávon meg beszélgethetnénk olyan prémium értékekről, miszerint az EU lassan teljesen elkötelezi magát az energiahatékony megoldások mellett. Ugye a németeknél le fognak állni az atomos energiatermeléssel...És amit a németek elkezdenek, azt a többi ország is átveszi...
Nos akkor még lehet beszélgetni az elvárt hozamokról...Tudsz mutatni egy olyan részvényt is ami az elmúlt 2 évben hozta azt a hozamelvárást, amit leírtál, hogy egyáltalán érdemes legyen foglalkozni vele? sztem ilyen most nincs itthon.
Mindegy, a véleményed ettől még lehet bármi és a tőzsdén bármikor bármi előfordulhat, lehet ettől függetlenül az árfolyam 2000 HUF is, meg annál is kevesebb (pl. ha kinyírják a management-et, vagy KKEU-s államcsőd hullám keletkezik- ezek előfordulhatnak éppenséggel), de változatlan működési körülmények mellett kizárt, hogy hosszabb ideig 6000 alá kerüljön az árfolyam. Ha megemlítjük azt, hogy 2000 lehet az árfolyam, akkor ugyanekkora fantáziával lehet 20-30.000-es árfolyamokat is vizionálni.