Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Hétfőn jön a jó hír a kasszatagoknak?

Előzmény: #414795

Banyaiz, ne bosszanccs már, hogy én az állami rendszert preferálom a magánrendszer helyett, mert megharaplak!!!!

Ez soha nem volt kérdés!

Én azt mondtam, hogy AZ NEM MAGÁNRENDSZER, amikor a bevételeket az állam garantálja egy cégnek, amikor azok adó módjára behajthatóak, ugyanakkor SENKINEK sem kell elszámolni a magáncégnek, ha sz*rul dolgoznak és annak egyébként sincs semmi következménye.

MOST gondolj bele, ez valójában a csont nélküli állami vállalatok definíciója! Az, hogy az magáncégnek van éppen hirdetve, azt jobb időkben a kiprivatizált állami szolgáltatásnak szokták hívni... és egyáltalán nem magáncégnek.

Egyébként, szégyen gyalázat, de kénytelen vagyok akkor most leírni, hogy nekem nagyon jó az okmányirodám is (kizárólag csak dícsérni tudom), a bejelentett időpont +/- 10 perccel betartódik, ha nem, akkor bocsánatot kérnek(!), a kormányhivatalról is csak rendkívül pozitívan tudok nyilatkozni, megdöbbentően szép, és kedvesek az ott lévők, sőt mi több, a TB ügyintézéstől és a hivataltól is leesett az állam, mert azt hittem, valami szomszédos országban járok. Ja igen, és percek alatt készen volt a TB kártyám, ami elveszett egy rendelőben. Szóval, nem maga a rendszer a rossz, hanem az nem mindegy, hogy valahol belesz*rnak, vagy jól csinálják, mert LEHET JÓL CSINÁLNI, ha akarod és még a pénz is elég rá.

Csak többnyire pazarolnak, pocsékolnak és borzalmas minőségű szolgáltatásokat tartanak fenn, fenntartva az illúziót, hogy ezt is lehet. Merthát, ha ezeket meg kirúgnák, akkor jönne az "össznépi sirám", hogy mi az, hogy a honvédség vízfejéből elküldenek ezer embert...

Az én véleményem az, hogy az állami rendszer is lehet jó, ha rendesen csinálják és a magánrendszer is lehet pocsék, ha olyan helyzetbe hozzák (lásd manyup, multik-multival szerződései). Az állami rendszerrel pont akkor van baj, ha "szociális foglalkoztaottsággá teszik" a munkahelyeket és egyebekben semmi gond nincs velük, ha rendes teljesítményorientáltsággal működnek. Bizony mondom néked, hogy vannak ma már olyan tisztán állami finanszírozású egészségügyi intézmények, amelyeket a magánrendelők is megirigyelnének. Csak pár fanatikus főorvos kell hozzá, aki rendet csinál.