Re: Hétfőn jön a jó hír a kasszatagoknak?
banyaiz Előzmény: #414781Mondok neked egy elvont példát arra vonatkozóan mire gondolok állam és magánszektor viszonylatában.
Nemrég lejárt a jogsim, személyim. Háziorvoshoz elmentem előzetes bejelentkezés nélkül , rendelési idő vége előtt 5 perccel. Elnézést kértem , hogy így esek be, mondják semmi gond, 5 perc múlva kezemben volt a papír, 20k-al tudtam fizetni nem tudtak visszaadni, asszisztens átugrott a szomszédba felváltani, és még elnézést is kértek , hogy nem tudtak visszaadni azonnal.
Ezek után felhívom az okmányirodát, hogyan megy a téma. Mondják időpont kell 1 hét múlva van a legközelebbi amit tudnak adni, felhívok egy másikat közeli városban ott másnapra nem tudnak adni, de jövő hétre igen, mondom lejárnak a papírok, jogsi stb, azt mondja rendőrnek el kell mondani a problémát megérti. A végén egy szomszéd városban kellett megoldanom ott elvállaltak másnapra. Az egész ügyintézés írd és mond kb 15 perc volt. Vagyis kb amíg telefonon elmondták miért nem tudják megoldani a problémámat. Na ebben dióhéjban benne van az egész rendszernek a betegsége.