Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

sbbacsi Előzmény: #400982

Ha volt nála változás gondolkodásban akkor annyi, hogy elkanyarodott a klasszikus befektetési szemlélettől és túlságosan reálgazdasági oldalról nézi most.

És szerintem ez a különbség az általa és általad leírtak között is.

Leegyszerűsítette a folyamatokat, mint az 1x1-et: Jelenleg az látszik a világban, hogy:

1. pénzpumpa úgy megy, mint eddig még soha

2. a reálgazdasági hatása nulla

Következtetés: az egész rendszer instabil, függetlenül a pénz mennyiségétől. Kis túlzással körözhetne benne 5Ft is milliárdok helyett, reálgazdasági értelemben ugyanabban a lefelé mutató spirálban mozgunk. És ilyenformán a belepumpált pénz csak körítés, lufi, ami annyit is ér... csak a bizalom tarja össze.

Szerintem ebben teljesen igaza van... hosszabb távon, ami sajnos ma már úgy néz ki egyre rövidül. Arról lehet vitatkozni, hogy meddig marad így... nyilván az is egy nézőpont, hogy mindig is így volt, ill. mindig is a bizalom tartotta az egész rendszert, de ha mögé nézünk akkor a bizalmi rendszernek is vannak pillérei, oka, amire épül. És épp ez inog hosszú távra: annak a tudata, hogy bármilyen virtuális értéket valós javakra lehet fordítani a jövőben bármikor. Szerintem egyre erősebben látszik, hogy nem lesz mindig így. :(