Re: nincs cím
banyaiz Előzmény: #391530"Egyszerűen nem értem miért ágálsz a pofátlanul magas uzsoraprofitjuk mellett. Szerintem semmi sem indokolja, hogy azon intézmények, amelyek ilyen helyzetbe hozták az országot, azok nemhogy a veszteségekből ne vegyék ki a részüket, hanem éppen ellenkezőleg arcátlanul még óbégassanak is, és fenyegessenek, hogy csökkenhet az uzsoraprofitjuk és micsoda világ ez."
Ennek sok oka van:
1. Banki részvények tulajdonosa vagyok = résztulajdonos vagyok bankban (persze szolíd mértékben) így nekem az a jó ami a banknak. Illetve a bankszámlámnak akkor jó, ha a banknak is jó. Ezek az önző kisszerű érdekeim:)
2. Bankok nélkül nincs gazdasági fellendülés, és tartok tőle , hogy ez a nagy kommunista nekibuzdulás, hogy jól fejjük meg a szemét bankokat a végén többet fog ártani az országnak mint használni.
Azzal egyetértek , hogy fontosak a korrekt játékszabályok, és van mit szabályozni, ez a feladata az államnak a kereteket megadja, csak sajnos ezt nem esemény után kell végrehajtani, hanem előtte mindössze ennyi a probléma.