Re: nincs cím
Előzmény: #391516"Kollégák ebben nem fogunk egyetértésre jutni tartok tőle."
Az nem baj :)
"Az kinek a pénze? Az adófizetőké."
Akarod mondani a FED-é, tekintettel arra, hogy az usának nincs saját pénze. A FED-nek fizetnek rá kamatot, ha éppen fizetnek, de jelenleg éppen gyakorlatilag ingyen kapják a pénzt. És mivel ezt megtehették, szépen ki is stafírungozták az intézményeket, majd most hurráznak, hogy vissza is vették a pénzt. Azaz, a FED INGYEN (sőt az inflációval számolva búsás extraprofittal) rakta rendbe az intézményeket, vagyis a forrásköltségük éppen közel nulla volt ezen idő alatt.
Hát nem érdekes, hogy nálunk meg éppen az ellenkezőjét akarják bemesélni? :)
"A bankok nem Teréz anyák, szóval nem az a céljuk , hogy minél többet bukjanak azért, hogy az embereknek jó legyen."
Mutass légyszives EGYETLEN bankot, amely BÁRMENNYIT bukott volna ez alatt az időszak alatt. Én csak olyanról tudok, amely az extra adók mellett is rekord jól teljesített, és egyet sem, amely az anya-leány "manageri díjaktól" megtisztított eredményében veszteséget lett volna képes termelni. Azaz nem arról van szó, hogy azt várná el bárki, hogy játsszanak Teréz anyát, hanem arról, hogy inkább kussban maradhatnának, ha már ott tartunk, hogy az extraprofitot is megtarthatják és ne visongjanak már mint a fürdős k-k, mert ez undorító.
Egyszerűen nem értem miért ágálsz a pofátlanul magas uzsoraprofitjuk mellett. Szerintem semmi sem indokolja, hogy azon intézmények, amelyek ilyen helyzetbe hozták az országot, azok nemhogy a veszteségekből ne vegyék ki a részüket, hanem éppen ellenkezőleg arcátlanul még óbégassanak is, és fenyegessenek, hogy csökkenhet az uzsoraprofitjuk és micsoda világ ez.
NINCS VESZTESÉG. NINCS TERÉZ ANYA. CSAK UZSORÁSOK VANNAK.
"Ebben a szerződésben benne van, hogy a bank a kamatfelárat megemelheti, csökkentheti ahogy éppen érzi piaci alapon, a svájci frank libor nyilván egy adottság azon nincs mit vitatni."
Éppen azt vitatjuk jelen esetben, hogy bár ez van a szerződésekben, NEM ENNEK alapján, illetve erre hivatkozva emeltek, miközben ennek alapján SOHA NEM CSÖKKENTETTEK. Azaz, éppen arról beszélünk, hogy ezt nem lehetne vitatni, és ettől nem lehetne eltérni.
"Ezt a szerződést írták alá az ügyfelek."
És ezek változtak szépen lassan úgy át egyoldalú módosításokkal, hogy sok esetben az eredeti szerződésekre már rá sem lehet ismerni.