Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: drawdown

Előzmény: #345885

"ZJ-71: sok volt benne az anyázás."

Jó a furommotor :)

"1. pókerről és tőzsdéről egyaránt halvány fogalmad sincs."

Ne haragudj, de FÉL ANALFABÉTÁKKAL, akik elmerülnek saját egójukban nem foglalkozom.

- Eddig szinte kivétel nélkül minden hozzászólásomban leírtam, hogy nem értek a tőzsdéhez. Ennek ellenére folyamatosan azt magyarázod, hogy miért írom, hogy értek hozzá.

- Egyetlen egyszer nem írtam olyat, hogy mit tudok én jobban nála, hanem csak azt írtam, hogy Ő MIT ÍRT.

- Én egyetlen döntését sem kritizáltam, GYK azt írtam, hogy a Nyilasi által írt év eleji prognózisok sokkal jobbak voltak a Nyilasi által év közben írt, azaz azt, hogy Nyilasi egyik szövege üti a másikat.

- Úgy tűnik képtelen vagy felfogni, hogy Nyilasi esetében nem egy olyan elvárásról beszélünk, amely "légbőlkapott", hanem egy olyanról, amit ő korábban csinált és aminek a megváltozásáról, egészen pontosan felszámolásáról és sóval felhintéséről szó sem volt az alap indulásakor.

- A jó orvos is arról ismerkszik meg, hogy meg tud gyógyítani, mert ez a szakmája. Ugyanez igaz egy alapkezelőre is. És ha egy orvosnak nem sikerül a kezelése amit kitalált (ami korábban már milliószor sikerült), akkor bizony én elvárom tőle, hogy adjon rá magyarázatot, hogy mi lehet ennek az oka és miért próbálkozik (vagy nem próbálkozik) mással. Ez nem azt jelenti, hogy okosabb akarok nála lenni, hanem hogy érdekel, hogy mi történik velem és miért. Szerintem nem normális az, amikor egy orvos "nem alacsonyodik le a beteghez". És ha választhatok két körülbelül egyformán jó orvos között, akkor azt fogom választani, aki el is tudja magyarázni MÉG NEKEM IS, hogy mit és miért tesz, és nem ilyen stílusban adja elő a mondókáját, mint például te.

- És adok egy tanácsot: Soha ne járj olyan orvoshoz, aki az első három szavadból diagnosztizálja a "betegséget". Az ilyen ügyeletes zsenik betegeivel vannak tele a temetők.

- A kockás játéknál ajánlom figyelmedbe ennek az eredetét, azaz azt, amikor valaki nagy vagyont szerzett azzal, hogy a hatosra fogadott. Aztán azt hitte, hogy két hatosra is ugyanígy tud fogadni, oszt csodálkozott, hogy mindenét elbukta. És éppen miért? Na miért lennék hülye ha veled játszanék (azon kívül, hogy úgy egyáltalán)? Azért mert PONTOSAN KISZÁMÍTHATÓ, hogy mikor nyerhetsz és mikor veszíthetsz hosszú távon. És pontosan azért számítható ki, mert nem változnak a játék paramétrei menet közben. Remélem nem gondolod azt sem, hogy a kaszinók például "szerencsejátékot" játszanának, hiszen ott is az a szabály, hogy a végén MINDIG a "bank" nyer. Csak idő kérdése. Vagy éppen az angol fogadóirodák, a bukik sem lehetnek hülyék ugyebár, hiszen generációkon keresztül meg tudnak ebből élni. A maffiáról már szót se ejtsünk :) Szóval aki azt hiszi, hogy a szerencsejáték nem kiszámítható a KIBOCSÁJTÓ részéről, az... izé. Egyébként is, bármikor megmondom neked azt a kombinációt a lottoban is, amivel garantáltan elviszed az ötös találatot (sőt, az összes négyes, hármas, kettes kombinációt is!), az már egy más kérdés, hogy nem lesz túl gazdaságos, ha a pénzügyi kimenetelét nézed :) A szerencsejátéknál biztosabb üzlet a világon nincs. Nyilván tudod, hogy ezért nem adják el az RT-t sem, és ezért tervezhető(!) még az adóbevétele is. Egészen pontosan. Mert ez nem szerencse kérdése.

- Az 50% találati arányt ismét a statisztikára írtam, azaz arra, hogy összességében inkább több legyen a nyereség. Nyilvánvaló, hogy ha valaki asszimetrikusan osztja szét a pénzét, akkor egészen más stratégiát játszik és abban egészen mások az eredmények is. De az általad hozott példa is azt mutatja, hogy azért "játszik jól" az általad említett emberke, merthogy pénzt termel. Vagyis jó stratégiát követ. A jó tanuló felelt szerintem sem kell magyarázni.

És engedelmeddel: További jó forumozást, én a továbbiakban nem reagálok arra amit írsz, mert rohadt felesleges, úgy sem figyelsz oda, csak írod a magadét :) És hát, ha téged az nem érdekel, amit én írok, engem meg az, amit te, akkor kár erre a biteket pazarolni.

Köszi :)