Re: drawdown
ZJ-71 Előzmény: #345830Válaszoltam de elnyelte a rendszer és nem fogom újra leírni, de talán jobb is, sok volt benne az anyázás. Röviden:
1. pókerről és tőzsdéről egyaránt halvány fogalmad sincs. de a lényeg hogy mindkettő tanulható szerencsejáték, ha ezt sikerülne egyszer megemésztened, máris nagyot lépnél előre
2. te a Béla vagy, mert még mindig nem értetted meg a példámat
3. minden kritikád mögött végső soron az áll, hogy "én jobban tudom Nyilasinál", ami abszurd (ld. "mindenki tudta")
4. Nyilasi nem pozíciófelvétel-magyarázást, hanem alapkezelést vállalt. Ha kihívsz egy bojlerszerelőt, ő sem fog kiselőadást tartani a bojlerek működéséről, ez ugyanis nincs benne az árban. Az orvos sem magyarázza el, hogyan diagnosztizálta a betegségedet az első három szavadból.
5. Játsszunk egy játékot! Kockával dobunk, és 1-5-ig te kapsz tőlem ezret, hatosnál viszont te fizetsz tízezret. Te vagy az okos, hiszen az esetek többségében te nyersz, nem?
(ez utóbbin az a posztoló is gondolkodjon el, aki szerint a tőzsdén 50%-nál nagyobb találati arányra van szükség. Extrém példa még Nassim Taleb, akinek olyan a statégiája, hogy az esetek túlnyomó többségében veszít, a fennmaradó néhányban viszont irdatlan sokat nyer.)