Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: drawdown

PowerProfit Előzmény: #345885

"5. Játsszunk egy játékot! Kockával dobunk, és 1-5-ig te kapsz tőlem ezret, hatosnál viszont te fizetsz tízezret. Te vagy az okos, hiszen az esetek többségében te nyersz, nem?

(ez utóbbin az a posztoló is gondolkodjon el, aki szerint a tőzsdén 50%-nál nagyobb találati arányra van szükség. Extrém példa még Nassim Taleb, akinek olyan a statégiája, hogy az esetek túlnyomó többségében veszít, a fennmaradó néhányban viszont irdatlan sokat nyer.)"

ez jó szemléltető példa a (sikeres) trader - stratégiára de megint csak nem igazán jó a valós tőzsdére, ugyanis:

1) a játék fixen kezeli a veszteséget (ez még csak rendben is lenne -gondolom itt a stop-loss-ra gondolsz)

2) de azt feltételezi, (fix-input) hogy amikor nyersz akkor a tízszeresét nyered....

szvsz a tőzsdén erre semmi garancia!!!

ugyanis amikor pozícióban vagy akár nyereséges...akkor is minden pillanatban döntés helyzetben vagy (a tartás is döntés)

röviden - a tőzsdén a:

jó irány/rossz irány - veszteség volumen /nyereség volumen

illetve ennek megfelelően az arányok nem(úgy) fixek mint a példában...

hiszen a játékban te fixre vetted a

jó irány X nyereség volumen - rossz irány X veszteség volumen = 1x10 és 5x1 szorzatokat

ami csak akkor lehetséges ha: "És szerintem pont itt a lényeg, hogy egy profi elemző-befektető akkor hoz jó döntéseket, ha hosszú távon, az 50 % -nál kedvezőbb valószínűséget eredményező pozíciókat vesz fel." mint ahogyan én azt korábban is írtam

2011.01.24 22:36 PowerProfit

hiszen én nem csak!!! az irányról beszéltem az 50% tekintetében ha figyelmesen elolvasod magad is rájössz... :)))))

egyébként hosszútávon persze, hogy lehet úgyis nyereséges valaki, ha az irányt kevesebb mint 50%-ban találja el..... {általában(sikeres) trader - stratégiára jellemző}

ha: jó irány X nyereség volumen > rossz irány X veszteség volumen

pont emiatt!!!!!!!!