Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

GáborGábor Előzmény: #341634

Hm ...

Nagyszerüen megmagyaráztál pár dolgot ...

- A dentszesz-víz elegyéből szerinted a víz benzinhez töltve kiválik?

- Tűrésről és megengedett kopásról írtál, én meg a tűrés indokolt pontosságáról.

De ezen kívül is van még pár olyan példa amit még mindig nem értek. Kérlek segíts benne (thermodinamikábol gyenge voltam mindig) :

Mi történik akkor, ha egy 2 ütemű benzines motor (jellegzetes gyakorlati példa, ezért választottam pont ilyet) túlmelegszik, de nem szorul meg, és a gyújtás elvétele után is pörög tovább?

Mi történik akkor, amikor a benzinestől eltérően, jóval magasabb kompresszió-viszony mellett juttatunk benzint az égéstérbe? (ha modelleztél valamikor akkor találkozhattál ricinus olajjal, pontosabban ennek keverékével működő, öngyújtós motorral)

Végülis, a gyakorlat azt mutatja, ha a gázoljahoz benizint töltünk és nem tisztán benzinnel kívánjuk működtetni, mint ahogyan a végén írtad, akkor a sürítéskor felmelegedett levegőbe - amit az izzító gyertya hőjével fokozunk - belobban a benzin, segítve a gázolaj öngyulladását.

Szerintem az az elmélet - amit nagyszerüen vázoltál - kicsit eltér a gyakorlattól.

Mivel a gyakorlati példák adottak, valahol az elmélet körül lehet baj a krétával ...

;)