Re: Fejtegetés
Hathor Előzmény: #340511A tőzsde irányára reagálok.
szerintem a technikai elemzés teljesen előtérbe kerül, mert mindenki ezt figyeli, fundamentumok, cégek teljesítménye már másodlagos. Minden internetes kereskedő, befektető látja a chartokat, ezeket meg kell tanulni, alakzatokat fel kell is merni, erre lehet támaszkodni jelenleg.
Viszanézve azért, ha nem befolyásol hír, akkor elég jól működnek az alakzatok. Egon rávilágított hétfő előadásán, hogy mik voltak a fordulat jelei, amit felrajzolva rögtön láttam chartilag, alakzatilag, gyertyailag. Rögtön láttam OTP 2500-3500nél a szűkülő háromszöget, ami 1500as célárat adott. 2008as belépésemnél sajos ezeket nem ismertem, megérzés, olcsó drága szint alapján nyitottam, mondjuk a 2010-es év áprilisáig sikerült megőriznem a nullás szintemet, vagy telejs beszálló szintem meg volt áprilisig, azóta leégettem ez a bux visszaeséese, nyugat támadásos piacon a tőkém sajnos, itt hírek befolyásoltak, piaci nyomás lett a Fidesz kormány beszolások miatt, amin sokan égettünk, akár beragadt 7ezres otpsek, akár realizált hatisok.
Most már globális képet kell nézni, nyugat kivonásával, hazai pisac idei "függetlenedésével), főleg a 20%-os lemaradás miatt, amit most visszatépet a piac picit, de a nagybefektetők nem jelentek még meg, ezek kis spekulatív vételek voltak. Nagyok kivárnak, akár a kormány programja miatt, akár az eurozona, akár PIGS-ek, CHF lebírkozása miatt, akár a bux szűkülő háromszög miatt. Nincs itt a nagybefektetői beszálló szerintem.
Technika alapján bízom a tegnapi chartomban, vagy annak kb. mozgásában.
Ebben benne van a hektikusság, volatilitás, ráadásul az összes mozgóátlag végis követi ezt a szűkülést ebben a beszűkülésben el sem tudjuk azokat hagyni. Naposon 20,50,100, 200MA egy kupac környékén van.
Tovább most nem gondolkodom..