Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: Kína

GáborGábor Előzmény: #340428

- A jelenlegi technológiák birtokában biztos vagyok benne, hogy nagyaon rövid idő alatt át lehet állni az új energiahordozók kiaknázására. Írtam is, kinek milyen érdeke fűződik hozzá ...

- Azt, hogy ki mit csinál, azt a "felső körök" példája mozgatja és nem fodítva.

- Valóban, fejleszteni szeretnék. De a hulladékfeldolgozást is lehet modern és energiahatékony módon végrehajtani.

- Ha kínát és a történelmét jobban ismernéd, akkor tudhatnád, hogy ott olyan (központosított) rendszer alakult ki - már évszázadokkal ezelőtt - ami nem elsősorban a személy érdekeit védi. (Erre jó példa az ókori Róma is Európában.) Ezzel tudott felemelkedni és - a fejlődésképtelen vezetés miatt - emiatt is bukott el, hogy ismét ebben az irányban kezdjen tovább lépni és egy fejlődésre képes vezetői réteget kialakítva tovább léphessen.

Hogy a legalsó szintre kik süllyednek, hiszen mindenki jólétére nem lehet számítani, abba talán nekünk is bele kellene szólni. Természetesen nem Kínát, hanem az EU-t, ezen belűl, kishazánkat illetően.

Ezért vagyok - szavaid szerint - globalizáció ellenes.

Mindezért iszonyatos árat fizet. Minde humán, mind nyersanyag és energia felhasználás terén.