Re: nincs cím
Scipio Előzmény: #262858Úgy tudtam, hogy ez lesz amikor Trianon is idekeveredett...
De akkor vissza az eredeti polémiához. Kikérted magadnak a "marxista" Ormos tanulmányt, én újfent felteszem a kérdést, milyen írásait olvastad amiből lemarxistázod, konkrétan mi nem tetszett az általam belinkelt írásban? Tudod a legsötétebb Rákosi érában volt leginkább divat, hogy politikai meggyőződésük alapján minősítették a történészeket és nem az általuk végzett munka után, ráadásul Ormos és Raffay nem egy kategória, sőt...
Azon persze nyugodtan lehet vitatkozni, hogy napi ügyekben ki miket mond - Ormos kétségkívül támadásnak tette ki magát a szavaival - de ennek nem sok köze van a munkáihoz...
Hidd el a mai történelemtanítást elég jól ismerem, én semmiféle korlátokkal nem találkoztam, legalábbis egyetemi szinten nem, nem tudom mire alapozod ezeket az állításaidat...
Jelen állapot szerint Trianon megváltoztatásának az esélye nulla, amíg ez így lesz addig azt kell kihozni a helyzetből amit tudunk, rendbe tenni a saját házunk táját és a lehető legjobb feltételeket kiharcolni a határon túli magyarok számára, azért hogy ha egyszer mégis lehetőséget kapunk a történelemtől a revízióra akkor legyen ereje az országnak azt végrehajtani és legyen még kit újra befogadni...
És itt sajnos igenis szerepe van az időnek, az osztrák, szlovén, horvát magyarság már a megszűnés határán van, 2-3 évtized múlva hasonló állapotba kerülhet a délvidéki és kárpátaljai is és fogy a szlovákiai és romániai is, az idő megoldja Trianon problémáját, csak nem úgy ahogy szeretnénk, az utolsó órákban vagyunk...