Re: Liberalizmus
Netmaster Előzmény: #231167Nem ugyanarról beszélünk. Én homoszexuálisok alatt elsősorban nem azokat értem, akik egy göröghöz hasonló társadalomban elfogadott normák szerint művelik (pláne, mivel ha emellett van normális szexuális orientációja az illetőnek, akkor minimum biszexuális), hanem akik "eredendően", születésüket vagy egyéb pszichológiai hatást követően a saját nemükhöz vonzódnak. Nekik hiába bizonygatod, hogy ez káros a fajfenntartás céljából (igaz, tulajdonképp nem is az, de most már ne erről vitatkozzunk, mert teljesen mellékes kérdés), akkor sem fognak heteroszexuális kapcsolatban, családban utódokat nemzeni, vagy ha mégis, el tudod képzelni, mennyire egészségtelen lesz egy ilyen kényszerített helyzetben a családi légkör.
Namármost, ha te a "pajzsukra emelés" alatt valami "görög modell" propagálását kéred számon a liberálisokon, én semmi ilyesminek a jelét nem látom. Oké, van évente egy nap, amikor egy rakás meleg/transzvesztita végigvonul a városon. Ha erre azt mondod, hogy nem tetszik, vagy undorodsz tőle, ahogy ezek az emberek e napon viselkednek, megértem, egy ilyen megmozduláson e kisebbségnek nem a legszimpatikusabb része tűnik ki. De hogy általánosságban miért baj, hogy büszkék rá, vagy az, hogy felvállalják? Neked ez valami "terjesztést" jelent?
Tegyünk tisztába valamit. Úgy általában senki nem büszke a saját szexuális szokásaira, de van egy aprócska lényeges különbség a homoszexualitáshoz képest: csak titokban, a hálószoba négy fala közt zajló dolgokról van szó. Egy meleg ezt nem tudja négy fal közt tartani, egyrészt mert sokszor látszik rajta, hogy meleg, másrészt mert akkor is kiderül, ha a partnerével mutatkozik. Tudjuk, milyen az emberi szégyenérzet, miért fáj neked, hogy ők ezen felül akarnak kerekedni, hogy mindennapi életüket úgy élhessék, mint mások? Ebből a külvilágnak legfeljebb annyi szól, hogy ők a saját sorsukkal így békéltek meg.
Ezek az én gondolataim, és amit látok, igaz távoli kívülállóként. Ha hozzá akarsz tenni valamit, légy szíves részletezd ezt a pajzsra emelés dolgot, mert mint olvashatod, nem látom a problémát, illetve hogy ebben bármi "mi melegek vagyunk és boldogok, legyél hát te is meleg" üzenet lenne (ha látnék ilyet, én sem örülnék).
Az utolsó bekezdést megint nem tudom hova tenni. Továbbra sem arról van szó, hogy a liberalizmus mindenáron szétbont (legalábbis az én értelmezésem szerint), hanem arról, hogy nem születik olyan új eszme, vagy a régiek nem fejlődnek úgy tovább, hogy a liberalizmus nyilvánvaló alapszabályait a sajátjuk részévé tegyék. Egyáltalán, mutass nekem olyat, ami magában nem zárja ki a többit? (merthogy ez a fő probléma) Hogyan akarsz bármelyikre magában társadalmat építeni, illetve hogyan várnád el, hogy mindenki betagozódjon egyetlen ilyenbe?