Re: Liberalizmus
Spade Előzmény: #227444Netmaster,
" társadalom szempontjából káros másságok ellen, ezzel rögtön megbélyegezve bizonyos csoportokat?"
Nah én se feledkeztem el :). Szal fuss neki még egyszer az elolvasásomnak, mert nem keltem ki kisebbség ellen, csak annyit mondtam h a liberálisok (amiolyan pótcselekvésként) a pajzsukra emelnek a társadalom szempontjából káros másságokat. Tehát nem azt mondtam h megbélyegzettek csak leszögeztem egy nyilvánvaéó tényt, a társadalom szempontjából károsak és az egy dfolog h valaki meleg az meg egy másik h pótcselekvő liberális aki ezt szinte követendőnek állítja be. De az meg a legdemagógabb, hogy jössz a fogyatékosokkal, mert ott nem kérdés h nem tehetnek róla és egy társadalomban müködik a szociális és kockázatközösség. Na most először tegyük tisztába a károst, mert ott is tévedésben vagy :). A drogost gondolom nem kell :),
.
" mert habár utódja nincs, ő maga az évek során termel javakat, a nyugdíját az évek során járulék formájában lerója, "
Ugye egy felosztó-kirovó nyugdij rendszerben ami Mo-n van remélem nem kell nagyon bizonygatnom h miért is nem igaz amit állítasz segitség ( nem lesz kire kiróni). Ha részvényalapokba meg egyebekbe fektetsz az se jó duma mert átlag 50 évenként minden csődbe megy és akkor jöhet a a kirovás, mástészről pedig értéket élelmiszert szolgáltatást (amit majd szeretnél elfogyasztani) a részvényed , az aranyad a bankbetéted se termel csak a fizikai ember akit viszont nem állítottál elő.
Az örökbefogadásnál meg férfi-nőböl álló párok is várnak a lehetőségre és nyilván ök kapnak elöbb, hiszen egy egészséges neveléshez szükség van a ffi-nő mintára (lásd pszichologia).
.
"aminek az égvilágon semmi köze a homoszexuálisokhoz, és a helyrehozása sem függ tőlük. "
hogyne függne, ez alsós matek, minél több a homoszexiális annál kevesebb a lehetséges szülő pár.... Megjegyzem a görögöknél lehettél meleg ha volt már 2 gyereked ellenkező esetben halállal büntettek. Érdekes, nem ?
.
"Lássuk tehát, a liberalizmus nem ad iránymutatást, nem dönti el senki helyett, hogy mi a jó és mi a rossz, hanem a megfelelő információkkal együtt az egyénre bízza. Hogy ez hogyan ver szét közösségeket, én nem tudom, nehezen tudom elképzelni, hogy bárki liberális mondjuk egy vallási közösség szabad vallásgyakorlása, közösségépítése ellen ágáljon,"
De b+, az hogy szabad vagy, megszületsz oszt kib@sznak az erdőbe az nulla, az az origo az abszolut nulla fok :), ha ezt hangsulyozod akkor nem mondtál az égvilágon semmit lásd Newton tehetelenségi törvényét..... azért nem kell dolgozni áldozatot vállalni azt csak a közösségért kell, az a valami felépíteni egy közösséget müködtetni és összetartani.
Te mint liberális ne tedd fel h van közösség (erről beszélek egy ideje hogy más hátán élősködik feltételez más dolgokat) hanem müködtesd úgy hogy mindenkit kib@sztak az erdőbe és indulj el onnan, milyen rendszert fogsz szerinted kapni ? próbáld akkor beszerezni ott az információt pl.