Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Spade Előzmény: #162174

Mars2000,

Kicsit úgy tünik mintha nem olvastad volna el a 1317-es hszt, mert ott nagyjából leirtam a világ keletkezésének egy modelljét.

"Tehát maga az űr sem létezett, az anyagot befogadó tér is akkor tágult ki. Az ősrobbanással született a tér, és az idő."

irod.

Az ősrobbanás előtt se anyag se idó se tér nem volt csak energia. Eleve a Planck távolságon belül nincs tér és idő, nem mérhető. Azok után pedig a teret maga az anyag definiálja és deformálja . Ugye ez történik például a fekete lyuknál. A határán belül nem lehet mérést végezni (ami definiálná a teret azaz a geometriát) mert a fény se tud kilépni belőle, a határán túl pedig deformálja a teret, a mellette elhaladó fény pályáját elgörbíti, persze ezt nemcsak a fekete lyuk hanem a nap és a csillagok is megteszik észlelhető mértékben, na meg a bolygók is azaz akármilyen tömeg csak legfeljebb szinte észlelhetetlen a mérték

A világegyetem határára tehát, hogy mi van azon túl, egyrészről azt lehet mondani hogy mivel az anyag hozza létre definálja a teret az anyag nélkül nincs tér sem így azt vizsgálni sem lehet. Persze azt irtam is Gabornak h az is lehet h a mi univerzumunk mellett lehetet más ösrobbanás más univerzum d mivel ezeket észlelni és vizsgálni nem lehet szinte mind1 hogy vannak-e ilyenek vagy sem.