Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Mercurius Előzmény: #138522

október 5. (Hétfő) 10:44.

Ennél gyorsabb reakció nem létezik a BÉT-en.

http://www.gazdasagiradio.hu/cikk/32177/

"Dr. Rényi Gábor a Genesis vezérigazgatója azt mondta a Gazdasági Rádiónak, hogy a befektetők félre értelmezték az információt , mert arról van szó, hogy a céget átviszik a tengerentúlra mivel ott adottak a növekedés feltételei, ez pedig alapvetően jó hír a cégnek és ezáltal a befektetőknek. "

október 6. (kedd) 8:30

http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=422495

"A Napi megkeresésére Rényi Gábor, a Genesis vezérigazgatója értetlenségét fejezte ki az árfolyam zuhanásával kapcsolatban. Véleménye szerint félreértés történt, ugyanis a levélben említett mihamarabbi végelszámolás csak a Cogenco sikeres tőkeemelése és egy nagy likviditású amerikai tőzsdére (például a New York-i értéktőzsdére vagy a Nasdaqra) történő bevezetése után kerülhetne sor, ez pedig egy éven belül esedékes. Addig is a forgalomban tartáshoz szükséges infrastruktúra fenntartásával folyamatosan tájékoztatják a befektetőket a fejleményekről. Mint fogalmazott, a közlemény tartalma tulajdonképpen örömhír, hisz külföldön sokkal jobbak a növekedési lehetőségek.

A végelszámolás kapcsán Rényi a befektetők szempontjából nem lát kivetnivalót abban, hogy a részvények tőzsdei kivezetése után a Genesis részvényeinek helyét amerikai tőzsdére bevezetett papírok vennék át.

A Jacobs-levél azon felvetésére, amely szerint Rényi fontolja meg lemondását igazgatótanácsi tagságáról és vezérigazgatói tisztségéről, a társaság alapítója úgy reagált, a leányok eladása után, a Genesis alvócéggé válásával távozik majd. Akkor ugyanis már nem lesz szükség egy további, feleslegesen nagy bérköltséggel járó cégvezetőre."

-------------------------------------------------------------------------

Aztán a hivatalos közlemény, igaz az már szerdán este.

http://www.genesisenergy.eu/files/rendkivuli_tajekoztatas_20091007.pdf

Sajnálom aki eladta a pánikban, főleg hosszú tartás után, nagy veszteséggel, de azt gondolom Rényi most korrektül és hamar reagált.