Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

GáborGábor Előzmény: #113948

Ricsi,

A Te gondolkodásoddal az a baj, hogy amíg a felszín szép és igaznak is tűnik, más dolgokban megosztott.

Azt nem értem, miért kell a világot két részre osztani? Van ami nekem jó, mert az én meggyőződésem ezt diktálja, a többit pedig, elutasítom. Anélkül, hogy végig gondolnád, nem csak a megtörtént, hanem a megtörténhetett volna is fel kellene merüljön benned, amikor meggyőződésel lettél hitedben. Hoppá, hiszen pont erről írtál Te is ...

Akkor mit jelent a két oldal?

Csak nem azt, hogy valamit helyesnak vélsz, mert kell egy kapaszkodó és utolsó mentsvárként tekintesz rá? És ezért minden mást kizársz az életdeből? A dolgok iránti nyitottság lehet - szerintem - az egészséges gondolkodás alapja. Ha elfogani nem is tudom - mint pl. a homokosokat - még mindíg van több lehetőségem. Megpróbálhatom megérteni (én ugyan nem...), tudomásul veszem a létüket de nem foglalkozom velük, tudomásul veszem létüket és elutasítom, stb. ...

Számomra nincs két oldal. E téren.

Az egyedüli helyes útról az jut eszembe, hogy mindenkinek más a célja és ahhoz más és más utakon juthat el. Ki tudja eldönteni melyik a helyes?

Csak saját maga, hiszen az ő életét, sajátmaga éli. Ezért tud később tanulságokat levonni és értékelni esetenként átértékelni - egy intelligens ember ...