Re: nincs cím
Ricsi Előzmény: #113940Hááát, az exbarátnő is bűn az én értékrendem szerint.
Pont erről szól az egész, amit írtál. Mármint az első része. Te nem tartod bűnnek. Nem bűn csúnyát mondani, és ezzel mást megbántani. Nem bűn rossz gondolatokat forgatni a fejedben, amik aztán majd cselekedetek lesznek.
Igen, valóban így működik az ember. Pont azért működik így, mert bűnös. A Sátán legnagyobb fegyverténye az, hogy a bűnöket elfogadjuk. Először még nem bűn rosszra gondolni, aztán nem bűn hazudni, aztán nem bűn rosszat tenni, aztán nem bűn atombombát dobni egy városra. Minden csak ideológia kérdése.
Én nem a keresztény egyházak nevében beszélek. Számomra az egy értelmetlen fogalom, bár tagja vagyok egy "egyháznak" és egy gyülekezetnek. Én azt mondom el, ami velem történt. Azt, hogy ezeket a dolgokat én sem tartottam bűnnek. De megtértem belőle, és most már annak tartom. És ezzel sokkal jobb, békésebb, szeretet-teljesebb lett az életem. Persze én is azt gondoltam, annál, amilyen akkor voltam, nem lehetne jobban, szebben, békésebben élni. Mert nekem is az volt a tökéletes, és nem tartottam magam bűnösnek.
Most azt mondom, akkor ostoba és beképzelt, hihetetlenül szűk látókörű voltam. El sem tudtam volna képzelni, lehet sokkal jobb. Mert nem próbáltam, nem tapasztaltam.
Ti elutasítotok valamit, amit nem ismertek. Vélemény van, előítélet, stb, stb. Ami ellen harcol a világ, hogy ne legyen, Jézussal szemben van. De az nem baj, csak ha nekem van mondjuk a homokosokkal szemben. Ez is egy sátáni dolog, csak nem fogja fel a világ.
Ha átjönnél erre az oldalra, megtapasztalnád és megélnéd azt, amit én megtapasztaltam és megéltem, és azután azt mondanád, ez egy baromság, akkor el tudnám fogadni. De véleményt mondani olyanról, amit nem is ismersz. Én is elmondhatnám, nem szeretem a rántott bálnamájat. De értelmetlen lenne, mert sosem ettem. Te (ti, a világ, véletlenül sem szeretnék bántani vagy megsérteni senkit) pedig olyanról mondjátok hogy nincs, vagy hogy értelmetlen, amit nem próbáltatok.
Ha azt mondanám, vegyél egy ékkövet a nyakadba, mert az szerencsét hoz, én is nyertem vele a lottón, akkor megpróbálnád. Mert a te megfogalmazásoddal élve, ilyen az ember. Mindenki mindent megpróbál, kivéve az egyedüli helyes utat. Nem elgondolkoztató?
Legyen neked igazad, nincs Isten. És az egész csak átverés. Ez az átverés engem jobbá és boldogabbá tett. Ki vert át kit? Átvertek a keresztények, és ezzel boldogabb lettem? Ők eleve ezt ígérték. Nekem pedig kellett, így megpróbáltam. És most azt mondom, nem vertek át. Ez nem a teleshop, hogy fizess, és megkapod a nagy lehetőséget. Ez ingyen van, bárki számára elérhető, kipróbálható. Talán ezért nem kell.