Re: új stratégia
Hathor Előzmény: #112052Szia,
PF hatiban láttalak már írni.. teljesen higgadtan gondolkodsz már. Ehhez meg kellett égned. Ezen a fórumon szerintem mindenki megégett már, ezért vagyunk itt, hátha tudjuk egymást segíteni, a gondolat menetekkel észrevételekkel.
Nagyon jó dolgokat írtál, és valóban ez a helyes út. Sok hati shortos próbálta elkapni a tetőket, akik mára feladták a tetővadászatot. Szerintem sem kell short belépőt keresni most az emelkedő trendben.
Sajnos én is március óta azt hittem, hogy csak egy medve piaci rallyban vagyunk, mert medve az úr, így a long kimaradt, haszon kimaradt, de nem is buktam március óta egy fillért sem. Egy két rövid pozi hozott pár forintot csak. A fél éves aktív tőzsdei megfigyelés nem tanította meg a fordulatot márciusban, mivel akkor fordult elsőnek a piac. Sejtés em volt 1232-1500nál, de vissza fordulgatott a papír 1600-ról 1450ig, amíg USA repesztett fel, így elszállt a bizalmam a magyar piactól és visszaálltam melózni. A májusi uborkaszezon óta figyelem megint a piacot.
Várom továbbra is a trend fordulót, ha már a felfele trendből kimaradtam. Egy trendre fél év kifutás teljesen normális a medve piacon is. Figyelem ezt a szintet, mert nagyon tető hangulat van, bár hati 22K körüli szint talán elérhető még.
Kifáradni lástzik minden, nagy a vola, kis papírok is elszálltak, így lassan szerintem fordulhatunk, de majd a piac eldönti mikor fordulunk. A lefele menetben is megvárok legalább pár fordulós jelzést, kitárazást. Én is ennyit tanultam, hogy trendbe be kell állni, de nem 400%os OTP mellett szeretnék beszállni, így ha emelkedik is tovább kivárom a felfele trendet, hacsak nem lesz további nagyon longos jel. Ma nem érzek nagy emelkedést fel, és mindenkin látom a bizonytalanságot!
Munkádhoz sok sikert kitartást!