Regisztráció Elfelejtett jelszó

De30 (GDAXI)

dax

#998563 olvas0 Előzmény: #998442

erősödik is a jüan az eurohoz képest mint az állat... Lehet euro és dollár helyett jüan kellene venni hosszútávú megtakarításnak???

dax

#998442 JackOne Előzmény: #996451

...hát ha erre is pénznyomtatással válaszolnak a jegybankok ... nem tom. milesz mill. pengő helyett mill. USD..? és EUR...?

A VIX készül letörni a 4H Ma 200-t ...! 28.53 -nál.... a GOLD 1923 -ra esett, lehet neki megy a 200-asnak szintén 4H-án ....

Várjuk meg a kamatdöntést ....és annak megfelelően lépjünk poziba ... várok...

DAX rés nála 1D és 4H - szük 14.583- 14.595 között van.

Ezt javaslom olvassátok el, nagyon jó cikk a FED-nél is dolgozott a magyar szerzője:

"Jelentős mértékben megemeli az inflációt az orosz-ukrán háború Európában, a kontinens recesszióba zuhanhat idén - mondta el a Portfolionak adott interjújában Pozsár Zoltán, a Credit Suisse vezető globális stratégája. Pozsár szerint az energiaárak elszállása miatti inflációs nyomás olyan erős lehet, hogy a jegybankoknak - kamatemelés és mennyiségi szigorítás helyett - újra pénzt kell majd nyomtatniuk, hogy kisegítsék az állampolgárokat közvetlenül támogató kormányokat. A szakember szerint a nyugati szankciók kontraproduktívak: azok rövid távon is fájni fognak Európának, hosszú távon pedig az euródollár dominanciáját kérdőjelezhetik meg, és segíthetik a kínai központú pénzügyi rendszer felemelkedését. Történelmi pillanatokat élünk, és Magyarországnak is oldalt kell választania. Pozsár szerint Magyarország - Matolcsy György korábbi céljai szerint - megpróbálhat ebben a helyzetben egy új pénzügyi központtá válni, ilyen zavaros időkben ugyanis bármi megtörténhet."

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220316/pozsar-...

Pozsár Zoltán a New York-i Credit Suisse vezető globális pénzpiaci stratégája. Egyetemi tanulmányait Pécsett, Svédországban, Londonban, Szöulban és Washingtonban folytatta. Korábban dolgozott a New York-i Fednél, az amerikai pénzügyminisztériumnál, valamint a Nemzetközi Valutaalapnál (IMF) is. Az árnyékbankrendszerről szóló kutatásai világszinten elismertté tették

dax

#998094 olvas0 Előzmény: #996612

Én nem látok itt nyitott rést... :( A hiba az én készülékemben van??? :( Viszont tettem rá egy ichimokut is és hát bár nem vagyok benne profi a vékony vonalak szépen metszették egymást és a felhő is alakul, ha ott is meglesz a metszés akkor néhány nekifutásra a 15000-es ellenállást is viszonylag hamar átviheti - pláne ezekkel a több lehetőséges fordított fejvállakkal... A méregtől tiszta rózsaszín köd van előttem, de én ebben a grafikonban negatív alakzatot nem is látok - eltekintve attól maradék csökkenő trendvonaltól és persze a 15000 körüli ellenállási szinttől...

Mit nem veszek észre???

https://invst.ly/xoavz

szerk:

Mondjuk ezeknek a fordított fej vállaknak nem gyenge céláraik vannak.... :D Merjünk nagyot álmodni...

https://invst.ly/xoaza

dax

#996451 olvas0 Előzmény: #995309

ahogy én látom a promtban csak 15740-nél van rés, az is csak óráson január 21.-én, de napos gyertyán az sem látszik... csak megjegyzés volt. Felfele az a 15000-es zóna elég kemény https://invst.ly/xo8nu , de ha sikerülne átvinni, simán benne van az új ATH - gazdaságilag, inflációt tekintve, stb meg igazából apokalipszis érzésem van... de amig van patron a nyomtatókban a jegybankoknál, addig úgy sem lehet gond...

dax

#994889 olvas0 Előzmény: #950595

Így legyen telitalálatosom a lotton... Ki a frászt érdekel az ukrán orosz "konfliktus"... a jegybankok se fognak kamatot emelni, sőt majd pumpálják tovább a pénzt gondolom.... nincs itt semmi látni való, hogy a jóóóó édes felmenőiket nem teszik teherbe... Ez a tőzsdei lufi ha egyszer kipukkan, szerintem esélyünk nem lesz megshortolni.... 14300 fölött ma reggel a futi +400 pontban... :)

Kitört minden eső csatiból, lehetnek itt fordított fejvállak, meg alakzatok amik még erősíthetik is ezt a bikapiacot...

Előzmény:

#950595 olvas0 Előzmény: #950539

Újratervezés... :D

Minden ellenálláson is úgy mentek át mint kés a vajon... esősávból is kitörtek... Még ha béke is lenne, akkor is még évekig fogjuk nyelni a következményeket - nyugat is... a pénzpumpát meg be akarták fejezni... Éééén nem értem

Szarvasvadasz mai írása

#986126 Tozsdeeger

SPX: Valaki a fórumról megkeresett ma és kérte, hogy rakjak fel képet az SPX-ről is.

Tegnap este esésvéggel számoltunk potenciális C hullámvégként, majd a mai aljtól emelkedéssel fel 4255 körülig - ez mostanra már teljesült . Most ideális esetben ABC korrekció indul lefelé - de csak korrekció vissza nagyjából 4190 környékére, majd legalább még egy, a maival arányos felfelé kör. Ha ez 4340 alatt kifullad, akkor az emelkedés is csak újabb ABC lesz és maradhat a "katyvaszban" illetve jöhet tovább még egy kört új aljra.

Szerintem az SPX-ben most igazából fel kellene menni vissza nagyjából 4430 környékére a bal kép által sugallt szerkezet miatt, de ez most nem annyira tiszta fázis viszont jó szintek vannak a tervezéshez / mikor kell felülbírálni. Az első ilyen 4255, amit ha most kiviszünk, az esés B csúcsát törnénk, ezért az impulzív további esés előtt zárulna az ajtó. De nem vittük még ki. Jelenleg kvázi "kanyarról kanyarra" követjük, és már holnapra változhat a kép. Meglátjuk.

SPX_2022.03.15SPX_2022.03.14