Regisztráció Elfelejtett jelszó

Régiségek - gyűjtés, lelőhelyek, restaurálás

Re: nincs cím

#95484 banyaiz Előzmény: #95483

Szeretem én is nagyon ezeket a régi dolgokat. Tudatosan nem gyűjtök semmit de ami a családból régről megmaradt arra vigyázok.

Van néhány régi bútorok nagyszülőktől, egy babakocsi nagyon jó állapotban 40-es évekből kb 10 évvel ezelőtt kínáltak érte 100 k-t de persze nem adtuk el, egy patikamérleg még dédszülőké volt nem tudom pontosan mikori de réz serpenyőkkel szép állapotban, és van egy fém fél dollárosom 1932-es ez nem hiszem sokat ér, de családi ereklye ezért őrzöm azt is. :D

#95483 TrogerBroker Előzmény: #95479

Csusza !

Én ha érmét, régipénzt kell tisztítani, akkor tudok segíteni. Igaz nagyon körültekintőnek kell lenni, de a római kori pénzekkel is csodákat tudtam tenni.

#95482 TrogerBroker Előzmény: #95479

Ma már ilyet nem nagyon lehet szerezni sehol, őrizd meg szépen. Később egy kész vagyont fog érni, már lehet most is :)

Ha bár nem ér egy olyan sokat, de számomra az egyik legértékesebb darab, amit papámtól örököltem. Csörgőórát ! Több mint 100 éves és még mindíg megy. Néha felhúzom és reggel arra kelek :) Másnaposan csak arra bírok felkelni, mert olyan hangos hogy szerintem a szomszéd is hallja. Le is vettem a szekrényről egy kicsit megnézegetni.

#95481 exmnbs1 Előzmény: #95472

Lomtalanítások?

Azt figyeltem meg régebban, hogy a körút körül jó kis régiségeket hajigálnak ki. Rózsadomb környékén szegényesebb a kínálat

#95479 hosszhuszár Előzmény: #95478

88-ban nyertem, 75e ft-ért, azt hiszem. Jótékonyságí licit volt, ha jól emlékszem valamilyen gyerekek alapítvány, ezért licitáltam rá.

Nem akarom eladni, talán majd a gyerekek, ha ne adj Isten szükségük lenne rá.

addig is banki széfben őrizgetjük, néha bemegyek a gyerekekkel, és megnézzük.

#95478 TrogerBroker Előzmény: #95472

Hmm.. Az a labda, csak hogy tudd, ha aukcióra bocsátanád... Egy nagyobb aukciós ház is rácuppanna, sőt erre nem csak hazai érdeklődői kör lenne az biztos. De a lényeg hogy ha aukcióra vinnéd, akkor milliós tételeket is könnyen kapnál érte. Persze tudom nem akarod eladni, csak mondom hogy az egy jó kis erekje. :)

#95477 Ozzy_ Előzmény: #95475

nálam csak hobbi, de azért köszi, ha lesz valami kérdésem megkereslek.

#95476 Ozzy_ Előzmény: #95469

csere darabom most nincs, mert már túl vagyok sok cserén, most meg úgy néz ki, hogy a pénzemnek is találtam helyet, úgyhogy egyelőre nálam a gyűjtés felfüggesztve. Illetve csak keresés szintjén megy. Lehet találni jó lelőhelyeket, csak nehéz.

Főleg úgy nehéz, hogy a legtöbbje be van építve...

#95472 hosszhuszár Előzmény: #95468

Aranybánya, a verseny utcai piac.

Mindíg találsz valamit, ami érdekes lehet.........

Én gyűjtök minden olyat, ami szerintem érték lehet majd, a gyerekeim számára.

vannak papír, fém pénzeim, volt egy bácsika, akitől vásárolgattam, amikor pénzre volt szüksége.

Pl horthy papír százas.

Aztán gyűjtöm még a márkás órákat, vam egy szép gyűjteményem, aminek az ékköve, egy patek philippe, a 60 évekből.

Az üzletembe vettem egy pultot, régi bolti pult, az öregemmel felujítottuk, érdekes, szép munka volt, aki volt már nélam az üzletben, látta.......

De van még egy büszkeségem, egy bőr labda, amit az aranycsapat dedikált, köztük, Puskás.... egy aukción nyertem, a juventus rádióban, 1988-ban..........

#95471 TrogerBroker Előzmény: #95470

Most nem tudom a tipusát mert apámnál van, de van egy 1857-es szalonzongoránk. Valami híresebb Osztrák név alatt. Ennek még elefántcsontból vannak a billentyűi, legalábbis nagy része..

Singer varrógép eladó ! …

#95470 TrogerBroker

Singer varrógép eladó ! Egy ismerősöm szeretne tőle megválni. Érdeklődni lehet nálam :)

#95469 TrogerBroker Előzmény: #95461

A Fél gyüjteményem eladó, csere is érdekel ! Leszűkítettem gyüjtői területemet római és Árpád kori pénzekre. Ezeken kívül mindent adok vagy cserélek, az összes korszakból.

Ha valakinek Árpád házi, vagy római pénze van cserére, az itt írjon ! Árpádházi jobban érdekel .

#95468 TrogerBroker Előzmény: #95461

Én is ezzel foglalkozok vagy 8-9 éves korom óta :D Akkor vált a szenvedélyemmé, mikor egyik mamám padlásán ( még fából volt a mennyezet, olyan 150 éves igazi parasztház ) találtam egy tálban egy halom régipénzt, amiben szép számmal volt, ezüst is, na meg abban a legrégebbi 1812-es.

#95466 TrogerBroker Előzmény: #95460

Régiségboltban :) Aukciós házakban, de hidd el, a legjobb bizniszeket a Józsefvárosi, egyéb sötét piacokon lehet kötni. Persze nem árt ha értesz is hozzá mert akkor könnyen átvernek, de ez a régiségboltokban is így van.

#95461 Ozzy_ Előzmény: #95460

engem a numizmatika érdekel.

vannak régebbi pénzeim, római pénzek, meg ilyesmi, de eddig a nem túl értékes fajtából siekrült csak szerezni.

Viszonylag nehéz a jó lelőhelyeket megtalálni és ugye itthon ez illegális is.

Régiséggyűjtögetőknek, h…

#95460 Csusza

Régiséggyűjtögetőknek, hátha vagyunk itt egy páran.

Hol lehet találni, venni régi klassz dolgokat, hogyan lehet házilag rendbetenni őket. Ilyesmikre gondolok.

← Újabb hozzászólások 221 - 237 / 237