Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

"Mint a Bloomberg szerke…

#931075 Spade Előzmény: #930901

"

Mint a Bloomberg szerkesztői megjegyzik, a közvetlen járulékos károkon kívül az orosz bankok kizárása a SWIFT-bőlhosszabb távú következményekkel járhat a nemzetközi pénzügyekre nézve.

Mint minden hálózat esetében (gondoljunk csak a Facebookra), a SWIFT értéke az azt használó bankok számától függ. A Facebook is azért értékes, mert mindenki ott van. Hogy ugyanezt elérje, a SWIFT a semlegesség fenntartásával igyekszik a lehető legszélesebb körű részvételt ösztönözni. Egyedül Irán, amely pénzügyileg már eleve elszigetelt volt, került valaha lekapcsolt állapotba

Oroszország példája másokat, például Kínát is arra ösztönözhet, hogy alternatívák felé forduljon, ami széttöredezné a nemzetközi fizetési rendszert,és potenciálisan még az amerikai dollár globális tartalékvalutaként való dominanciáját is alááshatná. Elképzelhető egy olyan jövő is, amelyben a rivális nemzetek hasonló pénzügyi fegyvereket fordítanak az USA ellen.

."

Igen erről beszéltem h rést ütöttek a dolláron, és mondja ezt a JP Morgan aki a malterosok egyik bank záslóshajója.

Nem tudom megítélni a Sw…

#931006 TrendMan Előzmény: #930901

Nem tudom megítélni a Swift lekapcsolás ügyét.

Előző hozzászólásomhoz kapcsolódva viszont úgy látom, hogy ha itt valaki egy világháborús szenárióban gondolkodik, akkor miután az oroszok végeztek Ukrajnában, Kína csinál majd valamilyen durva agressziót Tajvan-on ... még, ha szerintem a partraszállást nem is tudják jól megoldani.

Remélem nem ez a helyzet.

Nagyon jó lenne, ha a világ nem tagolódna két nagy, szembenálló tömbre.

az ukrán nagykövet kissé arrogáns.

#930765 TrendMan Előzmény: #930094

Nagyon sok olyan véleményt olvasok, ahol helyesek a premisszák, de ebből nagyon kétséges következtetésekre jutnak.

Szerintem jelenleg nem lehet belátni.

#929267 Koffein Előzmény: #929188

Igen, egyetértek. A mukit belelavírozta az usa, akkor ijedt meg, amikor az oroszok átsétáltak a határon. Emlékszem, még be is szólt az usának, hogy nem jönnek az oroszok, már vagy 5ször figyelmeztetettek, HAHAHA! oszt olimpia után jött a nagybazdmeg a komikustól :)

Arra írtam, hogy az oroszok nem nyernek, ha nyernek is, kurva sok szankció, ha fel is oldják lassan, akkor is a termékeik, amikből nem volt valami sok, azokat se szívesen fogja venni a nép. Ha kimennek a multik, nem biztos, hogy jó pár évig vissza fognak menni, főleg, amíg putyin lesz a vezér... nem kérdés, hogy elfoglalják az egész országot és kitűzik az orosz zászlót, csak az a nem mindegy milyen árat fizet...

usa nyer, mert kína kevésbé meri lerohanni taiwant, szerintem így kb 10évet nyertek, mert most jegyzetelnek, mégjobban elszigetelődnek, a jüant mégjobb poziba hozzák s talán utána...

usa nyer, mert eu kevésbé pénzeli az oroszokat, gáz-olaj leépítés... putyint a fél világ utálja, a felépített imázs lerombolva... nem közeledik az eu az oroszokhoz, amit te is leírtál ezerszer...

Budapest tele van ukráno…

#929215 Ibiza

Budapest tele van ukránokkal, bankokban a belvárosi részekben, sok drága ukrán autó. Elém parkol egy m3 BMW egy néger srác száll ki belőle. Amúgy is sok a néger a városban, szerintem az összes megszálló most ukrán lett.

+

Tajvan adhat egy piros pontot Ukrajnának

#929198 TrendMan

Úgy ítélem meg, hogy ezek után Kína már nem fogja lerohanni Tajvant.

Kínára egyébként is az elfojtott agresszió a jellemző, nem a nyílt.

Ráadásul ott még partra is kellene szállni, ami duplán nehézzé tenné a kihívást.

Kínának ilyesmiben nulla tapasztalata van.

#929188 Ibiza Előzmény: #929130

Azért látszik ha valaki kaliber és van egy stílusa. Az ellenzékben pont ezt hiányolom, gyurcsány a legnagyobb kaliber, a stílus már szocreál.. a többi az gagyilovag.
Felesleges a színjáték a bohóckodás.. mindenki tudja mi lesz a vége. Nato nem megy sehova. Ukránok szopnak a legnagyobbat. Kapnak fegyvereket amivel eszkalálják a helyzetet, tudja mindenki oroszok végigviszik amit akarnak mert belekényszerítették őket. Ha modern fegyverekkel védekeznek akkor egy magasabb színtű fegyverrendszerrel lesznek lezúzva, nem szép de a nagypolitika idáig vitte a dolgokat. Ha gyorsabban beveszik őket gyorsabban megszülethet a megállapodás. Ukránok mármint a nép szopik, oroszok megkapják a méltó büntetést ami gyorsan fakul hiszen kellenek urán fűtőanyagok, ritkaföld fémek, az űrprogram is kéne...
Van egy mondás, hova ül egy 2 mázsás gorilla? ahova csak akar. ez van.
Usa keveri a szart mint mindig, eut oroszt kínait akarja gyengíteni, eladni a drága repesztéses gázt, utolérni kínát gazdaságilag és az 5Gben, oroszt kínait a haditechnikában.. usa gyarapszik a fentiek meg csökkennek..

kemény helyzet

#929187 Röné Előzmény: #929122

lattam egy videoban nagyon fiatal szinte gyerek 18 eves orosz katonat es sirt, hogy Putyin a halalba kuldi oket :( az ukran nok ra vannak kenyszerulve a kenyszer viszi ra okat h harcoljanak, vagyis h tenyenek valaot vedekezeskepp.. :( ezek szurnyu dolgok

#929183 Röné Előzmény: #929064

Igen, lehet nem is veszi komolyan az egeszrt, egy komoly ferfi nem igy beszel, a Macron sokkal komolyabb, az targyal Putyinnal es probalha meggyozbi h ne civilekre lojon meg lakohazakra es engedje a segelyszallitmany utjait... a beke a celja, de sajna Putyin nagyon eltokelt... de azert az nyugalomra adott okott szamomra, h Europa tartozkodik a haborul nem vonja bele magat, azaz nem erositi a katonait Ukrajnaban, de ugyanakkor az orosz vagy ukran nagykovet, azt mondta, hogy Putyin nem elegszik meg ukrajnaval es fognak jonni a magyar hatar fele is :((

Az ukran elnok felaldozharna magat es a nepet a vilagbekeert , letegetbe a fegyvert , ne kuldjon tobb embert a halalba .. olyan rossz latni a sok menekulteket a hataron , nem tudnak hova menni, nincs msr otthonuk mert leromboltak, kitudja meddig taet a haboru, mire vege adfigra vagy elfoglaljak az otthonukat, vagy mar nem is lesz :( es csak boronddel jottek at , itthon hsgytak az eletuket... :( olvastam Gyurcsacs befogadott 4 menekult csaladot , na ez szep tole , es meg egy epitesi vallalkozo os befogadott szinten negy ukrajnaban kisebbsegben elo magyar csaladot es ad nekik munkat a vallalkozasban... :)

Meszaros lelakatolta a hotelet, de nem is vartam tole madt...

#929131 TrendMan Előzmény: #929064

Minden frissiben önállóvá vált nemzetnek ilyen nagy az arca.

Emlékeim szerint a szlovákok is ilyen nagy dirrel-durral tolták a kilencvenes években.

És stimmel! Az ukrán elnök tényleg olyan, mint egy stand-up komédiás.

Ahogy hallom irányítani és vezetni az országot korábban már nem sikerült ilyen jól.

#929130 Koffein Előzmény: #929064

Ilyenkor érzelem beszél, Te hogy reagálnál, ha külföldön lennél, és lőnék magyarországot? Ők most nyomást gyakorolnak az eu-ra, akár így... mintha egy színjáték volna...

Tegnap vallották be az usákok, hogy napi 24 órában tolják az infók az ukránoknak... ezért nagy a sztendapos pofája..