DAX topic!
Találgatásra a háború kimenetelére nyissatok egy honlapot és lehet ott a varázsgömbe nézni!
DAX topic!
Találgatásra a háború kimenetelére nyissatok egy honlapot és lehet ott a varázsgömbe nézni!
Hatalmas shortom volt délelőtt és nevetségesen kicsit hoztam vele, majd végignéztem a nagy esést pozi nélkül, a fene vigye el.
Dax lenézett 980 alá.....
...kezdődik a gazdasági összeomlás ... DAX nem itt és nem mostanában fog megállni ez csak a jéghegy csúcsa
https://www.napi.hu/nemzetkozi-vallalatok/orosz-uk...
https://index.hu/belfold/2022/03/04/meszaros-anton...
Ki fogja eltartani...?...és hol lehet ennyi embert elszállásolni..., ki épít nekik lakást és hol..? ...ez mennyibe fog kerülni, egy 1/2 magyarországnyi ember + társadalmi hatások.
A hétvégén orosz-ukrán béketárgyalások lesznek. Lehet, hogy azért tartják most lent, mert ha netán eredmény születik, akkor nagy réssel fel lesz. Nem túlságosan bízok a tárgyalások eredményében, túlságosan elmélyült már a háború.
Ha meg akarják támasztani, akkor most kell valamit felvinni.
De itt még ha így zuhan mindjárt szabad esés jön 13 e alatt.....
Dax omlik tovább 13,030.
1 óra van hátra, vérengzés lesz vagy kicsit felveszik,
Igen, csúnya lenne, főleg ha még ki is lépne belőle lefelé...a háború és a most bevezetendő szankciók gazdasági hatásai nem hiszem h. beárazták már - Európa 40% -al kevesebb gázzal és olajjal a bevezetendő embargók miatt ... földbe áll szó szerint. Az LNG összes tanker EU szállítása esetén is csak a teljes évi fogyasztásból 7-10 nap lenne biztosítható. Ebből kiesik az orosz LNG ...is...+ az oroszok zárolták az összes nyugati cégvagyont 60 Mrd USD nagyság és amit még nem tudunk. Ez egyszerre lesz ellátási lánc szakadás miatti és az energia hiányból következő hyperinflációs valamint a bankok leírásaiból kiinduló hitel váltság, pénzügyi váltság ...ne legyen jó a megérzésem, mert abban az esetben ez a háború csak az előjáték.
Egy Arany középút log chart alapján:

Ha nem lenne háború, egy long itt nem lenne problémás hosszabb távon sem, de fene tudja most.
Nekem van longom, SP DAX és nasdaq, de kicsi méret, ezért a stop lent.
Szinte biztos nem kéne, de sajnos szeretek játszani,
Vagy igen, pontosan megvolt a hetes MA200 és egyelőre ott fordult.
13100-on long nyílt.
Nálam alakzatilag kb. alj lehetne.
1 elemző,akit mostanában nézem az SP-ét bőven lejjebb várja.
Lenthor, mi a véleményed egy 13040 körüli DAX aljról (Rocco mai elemzésében utolsó támaszként szerepel). Rocco szerint (sem) zárhatná hetet 13600 (13492) alatt, mert akkor szabadesés lenne 12272 környékére.
Nálam most ér el a DAX hetes 200asig.
Én még 15 perce SP nadaq és dax longot indítottam, de nem hiszem, főleg a dax miatt van kétségem.