látszik, hogy besegítettél :D
Na igen ez a libor/bibor stb, tudsz tananyagot linkelni, hogy mik is ezek, hogyan kell értelmezni stb....
Köszi!
Nem ez a fontos.
1 havi euribor 0,51 %. 1 havi chf libor 0,16 %. De amíg a bankok 3,5-6 % között gyűjtük az eur forrást, azt addig hozzá is fogják adni a hitelek kamatához (forrás költség)
Ha helyre áll a rend (jegybanki kamat magasabb lesz mint az akciós betétek kamata) akkor más világ jön...
Majd..
Bár, elfogult vagyok a hazai kilátások miatt! Itthon az építkezések száma =0
Igazad van ezzel nem is számoltam, hogy Nyugaton a kamat majdnem 0!
CHF az 0-0,25?
Új lakás adatt!!!
Érdekes, hogy felfelé korrigáltak és nem a tutira mentek, a zöld szám tekintetében!
Ha új lakások eladásának száma növekedett, az nagyon érdekes lehet, ha építési engedélyek száma nagyon sokat esett! Tavalyi számokat és azok tendenciáját nem ismerem, de gondolom akkor ott akkoriban gyűrűzött a válság, tavaly ilyenkor nálunk még tereltek, hogy nem ér ide a válság, itt nem lesz semmi gond!
Szóval: szerintem esniük kellene, ráadásul akkor még jóval magasabbak is voltak a nm árak amik azóta 20-30%-ot estek kb.
De abban biztos vagyok, hogy egyre kevesebb lakást építettek és így nehéz lesz növelni az eladott új lakások számát, ha még az építések is csökkentek! Átlagosan 3/4-1,5 év egy hát/társasház építése /itthon/
Kint ez pár hónap /1-3/ a paneles könnyűszerkezet miatt!
Mi lesz? Igazából fogalmam sincs! :))
annyit azért hozzá tennék, hogy a hitelesek erre nem fognak előtörleszteni. Ennél jóval lejjebb van a "tipikus szint" + előtörlesztési díj is van.
A ft kamat csökkenés csak a néhány megrögzött ft hitelesre van hatással. Ugyanis a deviza kamatok a forrásköltségek drágulása miatt nem csökkentek a kinti kamatcsökkenés után.
hétvégén megint tönkrement két bank..ha jól láttam ? Áhh nemérdekes..minden a legnagyobb rendben :DD
Azért az benne van/volt a pakliban, hogy kamat vágás után gyengülni fog a forint, ami eddig elmaradt, vagy csak nagyon minimálisat sikerült neki!
A Ricsinek jót tesz/tenne az erős forint, ha ezek után is tovább gyengül akor reálisnak látok egy korrekciót elindulni a GYOGYÓSOKBAN!
Mivel a MOL is €-ban számol el nekik is szerintem a forint gyengülése lehetne az ideális. Itt is elmaradhat akárcsak a Ricsinél!
Mtelekom, megvolt a kamatvágás, amit eddig áraztott, innen elfáradt a papír és megnyugodnak kedélyek szép kis haszonnal lehet realizálni 600-ig is akár! De 650-is mindenképpen!
Mi van még?
Ja hát mindenki kedvence az OTP:
Ez lehet a kakukktojás, alacsonyabb alapkamat kivételekhez vezethet, kamatvágás elvileg a fentiekben leírtak alapján gyengüléshez kéne vezetnie, ha ez lesz a szitu akkor a hitelesek, tovább nyöghetnek + hitel bukik be! Viszont a erősödünk 260-ig akkor sokan előterjesztésbe kezdenek, aminek fogalmam sincs a hatásáról, de paraszt logikával jót jelent és bevétel növekedést, és kevesebb Banki kockázatot, rossz hitelt :) !
Én továbbra is kisebb-nagyobb korrekciót várok -5% min HATI De az ideális -15% lenne /számomra :))/
De megelégszek -10-el is!
Usánál benne van a levegőben, de a 16h adat mindent megkavarhat szóval óvatosan, de legalább egy kori kinéz:))
Reálisabban gondolkozó emberek nyugodtabban kereskednek. Ez történik kb:)
Nem mertem beírni, de mindegy, felrántásnál kapott egy adagot amit zártam is. Most már tényleg átváltok Usára mert ott is lesz ma izgalom:))
Ekkora megugrásra nem tudtam adni 250-en. Hol itt az igazság? :((
Hello emberek...megjöttem..short ot ráadok ha picit feljebb jönne.