Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

harci repcsi

#920766 matgab Előzmény: #920731

és azt tudjátok, hogy melyik ország nem tiltotta be még az orosz légitársaságokat a légterében??

Elárulom: Az USA... De mindenki mással már letiltatták..

Putyin a kiszámíthatatlan

#920479 Koffein Előzmény: #920421

Ezen én is csodálkozom, és arra tudom visszavezetni, hogy az EU-nak nagyobb a kitettsége oroszo. fele, plusz nagyobb részt félelem... ilyenkor bevillan mindenkinek, amit a történelem órán tanultunk, a balkán mindig is puskaporos hordó volt.. hopp akkor eladunk, menekítjük ki a tőkét..

Amcsi cégek is a padlón vannak, csak van egy pár, ami húzza az indexeket... nézd már meg a russel2000ben lévő cégek többségét -40-től -90%ig megy a megoszlás...

Hány amcsi cégnek van nagyobb kitettséges oroszo. fele? Gyártósor? Olajas cégek is építik le a kitettséget, nem most, hanem már évekkel ezelőtt megkezdték...

Szerintem ha jön a villanás, tök mindegy, hogy hol áll az s&p500 vagy a DAX

#920421 matgab Előzmény: #920386

Azért egy dolgot lehet látni. Az orosz részvények padlón, az EU részvények padló felé, az USA részvények meg köszönik szépen emelkednek.

Ez sok mindent elmond arról, hogy kik a háború haszonélvezői.

#920419 TrendMan Előzmény: #920414

Nem ismerem ezeket a mechanizmusokat, de pl. a kubai rakétaválságról is furcsa dolgokat olvastam, amik elméletben optimizmusra adhatnának okot, de hát ki tudja most is úgy van-e?

Gondolkodtam rajta, hogyan figyelhetik a nyugati titkosszolgálatok és arra jutottam, hogy ez csak alvó ügynökökkel lehetséges.

#920414 Koffein Előzmény: #920398

Muskot kéne megkérdezni, hogy ő miként dolgozza fel amikor ellene megy a hatalom... :)

A sarokba szorítástól félek, hogy azt miként fogja lereagálni és erre milyen reakciót fog kiváltani? teljesítik, vagy amikor a keze elindul a piros gomb fele, véletlenül lefejel egy golyót...

#920398 TrendMan Előzmény: #920386

Gondolom elég nagy a stressz és a távolból nem is tudja kontrollálni a történéseket.

Ezt egy Asperger-szindrómás arc hogyan dolgozza fel?

Akármilyen csúnya is ezt mondani, de nekünk az lenne a legjobb, ha az oroszok úgy foglalnák el Kijevet, hogy felemésztik a saját erőforrásaik java részét.

#920386 Koffein Előzmény: #920068

Nem gondolnám, hogy normális. Habár egyik nagy vezér sem volt normális.. mindegyiknek volt valami beütése..

https://www.rd.hu/Dikt%C3%A1torok_pszichoanal%C3%A...

Ha figyelted a kommunikációt, volt egy pont, amikor az volt a követelés, hogy ukrajna nem csatlakozhat a natohoz, ezt ha jól rémlik meg is kapta, ezután jött egy követelés, hogy állítsák vissza a 97-es állapotokat, az utolsó pillanatokba volt egy olyan követelése, hogy állítsák vissza a berlini fal leomlása előtti állapotot, azaz a 89es állapotokat kéri vissza.

Erre mit mondjon bárki is? és amint látjuk, már el volt döntve a kérdés, a csecsenek már eldöntött kérdésként beszéltek a bevonulásról, plusz lásd a kiszámolós cikk.

https://444.hu/2022/02/26/az-orosz-bbc-nel-landolt...

A világ arra tart, hogy mindenki eldönti, hogy merre szeretne menni. Csatlakozik valahova, vagy sem. Kelet vagy nyugat és amint látjuk, nyugat fele megy minden racionálisan gondolkodó ember.

Siránkoznak az orosz celebek, hogy befagyasztják a vagyonukat, a Comói tónál mi lesz a villájukkal? ha annyira szar a nyugat, miért ott vásárolják a nyaralót, miért nem szibéria külsőn? miért londonba eszi a fene őket és nem moszkva belvárosában?

Mindig van megoldás, csak hajlandónak kell lenni megoldást keresni.

Ha meg el vagy izolálva és csak a seggnyalók nyalják az egót, akkor ne is csodálkozzunk, hogy itt tartunk https://www.portfolio.hu/global/20220301/az-amerik...

harci repcsi

#920326 TrendMan Előzmény: #919695

Ez a Brzezinski féle programozott káosz elmélet szerintem jól fedi a valóságot, bár nem túl megnyugtató.

Ami talán minimálisan megnyugtató lehet az, hogy az USA a peresztrojka óta modellez egy olyan helyzetet, hogy az oroszoknál egy megszállott diktátor kerül hatalomra és a keleti határon felsorakoztatja a tankokat atomfenyegetés mellett.

Tehát feltételezem, hogy erre van nekik valamilyen működőképes forgatókönyvük.

Bár ez Európának nem biztos, hogy ideális megoldás lesz.

Annyiban talán (talán) jobb a helyzet, hogy Putyin (talán-talán) nem megszállott (még).

Egyébként érdekes, hogy honnan/hogyan figyelik a titkosszolgálatok Putin-t, aki eléggé el van izolálva?

Hát így még egy jót kiabálni se lehet, ha az ember 20 méterre ül mindenki mástól.

Baz+++

Egyébként a buddhisták a valóságot (Istent) egy nagy szürke elefánthoz hasonlítják:

Ezt egyesek négy hatalmas szürke oszlopnak látják, mások egy nagy szürke falnak, megint mások egy pici, ringó farkincának.

És ez mind igaz.

#920068 matgab Előzmény: #919004

Nem értelek Koffein.

Putin az egyetlen racionális ember az összes politikus között szerintem.

Az EU vezetői normálisak, hogy támogatják Ukrajna felvételét az EU-ba , ezzel gyakorlatilag hadat üzenve az oroszoknak?

Az USA normális, hogy fegyverrel és ígéretekkel öntötte el Ukrajnát- akik ezen felbátorodva provokálták a szakadár területeket?

Meghallgatta a nyugat az oroszok sérelmeit, tettek ez ellen valamit?

Putin azért támadott, mert ha nem támadott volna most, akkor később a 3. világháborút robbantották volna ki az ukránok (és az amerikaiak). Felvették volna a NATO-ba és nekimentek volna a Krímben és kelet ukrajnában az oroszoknak.

Melyik Európai politikus vagy civil szervezet emelte fel a hangját az ukránok kisebbségeiket szélsőségesen elnyomó törvényei ellen korábban? Nemcsak az oroszt, de a magyarokat is elnyomták. Persze az egy EU-s államnak sem gond, ha a magyarokkal genyóskodik bármelyik állam, legyen az szlovák , román vagy ukrán- esetleg szerb. Ezeknek valahogy nincs visszhangja a világban soha.

Ez a piszkos CIA ügynök Zelenszkij meg a legnagyobb nyomorék, aki az egész népét képes feláldozni az amerikai fegyverlobbi érdekeinek oltárán. De ilyen a lengyel Tusk is.