Trianon óta.
Hát igen a jó öreg Wilson-i elvek...
A népszavazás az orosz érdek lett volna, amibe az ukrán kormány nem ment volna bele...
Amúgy a határok sérthetetlenségének szentsége hogy hogy nem merült fel anno 1920-ban a franciák, angolok és amerikaiak részéről?? Mióta érdekes ez ennyire nekik?
Propagandát :)
Amúgy azt nem értem, hogy miért nem történt az, hogy kiírnak egy szavazást, ki hova akar csatlakozni, ha győznek az oroszok, akkor meghúzzák a határokat, elismeri a világ oszt kész... most meg rácsodálkozik a világ, hogy há mégis bement...
Időközben Kína kikér egy pár adag kávét, meg egy jegyzetfüzetet és figyeli, hogy mi történik s felkészül Taiwan bekebelezésére...
Mellesleg mit jelent a -->nácimentesítés az orosz nyelvhasználatban 2022-ben?
Ennyit ér az internetes újságírás.
még szundikált a magyar sajtó... 6kor felkeltek, és majd kiköpték a reggeli kávé első kortyait, amikor meglátták, hogy megindult a roham...:)
Tényleg olyan, mintha az oroszok megvártak volna egy világpolitikai vákuum-ot, egy kezdő német kancellárral, egy meg nem tudom ítélni a kvalitásait francia vezetővel, egy a világpolitika szegény gyereke vagyok brit kancellárral és egy kedvelem a gyereklányokat amerikai elnökkel.
Orbánnak igaza van, hogy nekünk ebből ki kell maradnunk.
Az operáció sikerült, a beteg meghalt.
Hajnalban néztem a magyar sajtót, semmi aktuális hír nem jött.
Az arany már rég bejelzett, hogy valami történik, nézem, hogy mi?
Csend, csak a tegnap esti hírek futnak.
Putin hajnali négykor beszélt a tévében.
Erről a magyar sajtó miért hosszú órákkal később értesül?
https://www.portfolio.hu/global/20220224/vlagyimir...
ez szerintem a legrosszabb forgatókönyv... az a durva, hogy nincs aki erővel megállítsa... Német reakció siralmas, Merkel idejében ilyen nem volt, a Franciák átvették a stafétát, vért izzadt Macron, de nem nőtt fel a feladathoz, Biden valószínűleg el is szundikált a tárgyalás alatt...
ami pozitívum tőzsdés szemmel, ha van cash, akkor lassacskán lehet csemegézni... de ez milyen embertelen hozzáállás...
jaaa értem :)
Ukrajna = orosz ajándékok tömkelege... Putyin keveri a lapokat...
https://index.hu/kulfold/2022/02/23/allami-televiz...

Az a pillanat, amikor a különféle hírforrások megírják, hogy ez egy kulcs pillanat.
Délelőtt általában nem írnak semmi újat.
Aztán délután, mint derült égből villámcsapás fény derül minden aktuális változásra és az átértelmezett valóságra.
Érdekes, hogy ebben a krízisben a kulcs pillanat mindig akkor jön el, amikor kinyit az amerikai tőzsde.
Gondolom azért, mert a Nagy SZU része volt és ahhoz csatolták őket.
No meg ismét Trianon-nál vagyunk, ha jól értem.
Igen, Ukrajna nyugati része az, amit a SZU 1939-ben Hitlerrel karöltve foglalt el Lengyelországtól. Sőt, pl Lwow-ot a németek foglalták el, és adták át a Szovjeteknek 39-ben, akik kitelepítették a Lengyeleket (a szerencsésebbjét).
Mivel a háború vége után ezt nem volt ildomos felemlegetni a Szovjetuniónak, inkább eltolták Lengyelországot nyugatra.
Mert Finnország az félig meddig egy lakatlan tundra a peremvidéken, Ukrajna meg egy közép európai ország, ami mindig is Európa élés kamrája volt és sok ásványkinccsel is rendelkezik.
A kérdés inkább az, hogy hogyan lett ilyen nagy Ukrajna, miért csatoltak hozzá területeket Lengyelországtól, Magyarországtól, Romániától, Oroszországtól , Moldovától - mindenkitől talán csak Belorussziától nem...
Két naiv kérdés:
1) Miért nem lehet az oroszokat is beléptetni a NATO-ba?
2) Miért ne lehetne Ukrajnából is amolyan gazdaságilag prosperáló, semleges országot 'csinálni', mint pl. Finnország?
ha ez a cél, akkor még van egy pár lépés... elvileg a sötét zöld terület pipa...
https://index.hu/kulfold/2022/02/22/ukrajna-oroszo...