Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

iparkamara

#901173 Spade Előzmény: #900653

nem a világpiaci árat határozzák meg hanem (egy fajta) világpiacon az árat, ami jelentősen torzított, mert nem a piaci mechanizmusok alakítják ami nagy különbség Mindenesetre a piachoz időszakonként semmi köze. És senki nem mondta h azt hagyjuk figyelmen kívül én legalább is nem, de felesleges jönni a klasszikus liberális (dogmatikus) piaci árral amit szembehugyoztunk és ezért már baloldaliak sőt kommunisták vagyunk,mert ez butaság,

Igányi Gábor

#901050 Ibiza Előzmény: #901019

? ha ennyi jön át.. egyrészt nem szeretem az igazságtalanságot és a kettős mércét.. másrészt világ életemben megnéztem az érem két oldalát (még faterom gyerekkoromban mondta és egy 5Ft-oson mutatta meg és magyarázta el) Soha nem viseltem az igazságtalanságot, suliban a barátom 1 nyelvtani vesszőhibára 4est kapott a kádergyerek 3 jelentősebb hibával 5alát, ahol az alá az ceruzával volt, később kiradírozódott, felálltam és szóvá tettem.

Elmondtam 2479x nálam 51%-os a fidesz.. de ez az ellenzéknek nevezett csürhe az nulla..1-2 emberben pislog valami de semmi.. Egy gyurcsótány hogy lehet ma politikai főszereplő?
Nem a választók becsapása amikor az elvileg különböző pártok azonos platformra kerülnek?
Én Magyarországnak szurkolok. Vannak adottságok lehetőségek ezt kell kihasználni, ebből a fidesznél látom a legtöbbet.
Miközben 51%-osok nálam, azért elvárnék egy 80%-ot..és egyáltalén nem tetszik a felépítmény, de jobb mint valaha volt.


Mit adtak nekünk a rómaiak.. jut eszembe.. majd felsorolom.
Brian élete - Mit adtak nekünk a rómaiak? - YouTube

Igányi Gábor

#901030 Ibiza Előzmény: #900680

ha nem tud elszámolni előző támogatással (mondom pikóéknak is fizetett meg vitte a szavazatokat, tavaly óta nem engedi be a csöveseket) akkor miért kapná meg az ezévit?
Amúgy ha megnézed egy csomó "fideszközeli" ügyeskedőt bebuktattak és eljárás van ellenük, míg ez a szélsőbal regnálása idejében nem divat.

Igányi Gábor

#901016 Ibiza Előzmény: #899657

ez már korábbi ügy. felvette az állami támogatást 700millió ha jól rémlik utána a piko féle ellenzéket támogatta pénzzel és vitte neki a csövesek szavazatát, piko megválasztása után senkit nem engedtek be a hajléktalanszállóra, síri csend volt, néha kinyíltak a kapuk autók ki be.. Én ismerem a környéket, járok erre napi szinten. Volt olyan mankóval állt a csöves az ajtóban, megálltam mondom neki mi van, mondja ááá nem engednek be senkit. Csöngettem, dörömböltem, senki nem jött ki. A nyóckerben tele lett csövessel mert kikergettek mindenkit a szállásról, tavaly nyáron az összes matrac kint volt az utcán, vitte a kukásautó. Néha osztanak ételt, de a templomnál meg az önkormányzat melletti karitatív szolgálatnál esznek a csövik.
Tehát furcsa dolgok vannak. Egyszerű nem? kell az állami pénz de ha elszámoltatnak akkor az diktatúra és a politikai álarc mögé bújik.

Igányi Gábor

#900956 TrendMan Előzmény: #900914

"ELMONDTAM VOLNA, HOGY A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKNEK NEM AZ A DOLGA, HOGY CSENDBEN PECÁZVA OLYAN HANGULATOT SUGÁROZZON, MINTHA MINDEN RENDBEN LENNE EBBEN AZ ORSZÁGBAN. HANEM AZ A DOLGA, HOGY EMLÉKEZTESSE A VEZETŐ POLITIKUSOKAT A KIVÉTELES FELADATUK KOMOLYSÁGÁRA, MERT AMI MOST VAN, AZ A TÖRVÉNYHOZÁS PARÓDIÁJA."

Ez nagyon igaz.

Igányi Gábor

#900680 TrendMan Előzmény: #899657

Mit tett? Kedves volt a szegényekhez!

"Ez a cirkusz a választási kampány része, mert itt kampánytéma a hajléktalanság ügye is. (…) A miniszterelnök cimborái ellopják a közpénzeket, bűnözők irányítják az országot. Az emberek nem férnek már oda a Balatonhoz vagy a Fertő tóhoz, mert mindenen tehénkedik a hatalom. Ebben az évben nulla forint támogatást kaptunk, gyakorlatilag a semmiből tartottuk fenn magunkat"

Aki ilyet mer mondani, min. egy NAV letartóztatás.

iparkamara

#900653 matgab Előzmény: #900301

Ha az OPEC , mint a világ olajkészleteinek tulajdonosai - meghatározzák a világpiaci árat, mert képesek rá- az attól még világpiaci árszint. És ezeknek az áraknak a semmibe vétele az maga a tévedés.

Három eset van, vagy alkalmazkodni kell az OPEC által diktált árakhoz, vagy át kell térni nem olaj alapú gazdaságra, vagy le kell rohanni valami nagyobb kőolajtartalékkal rendelkező államot és akkor 10-20 USD-s áron kitermelhetjük saját magunk olaját...

iparkamara

#900301 Spade Előzmény: #899218

Az a baj h az olaj és gáz piaca az a legkevésbé se piaci árképzésű az olajat pl nagy részben befolyásolja az opec KARTELL, ez milyen már h kartell befolyásol árképzést az árakat önkényesen teszi ide oda pár nagy szereplő. Ahol ez van az per definitionem nem piac a kartell az első amit a PIACi mechanizmusok érdekében felszámolnak a rendes piacon, sőt eleve büntetik a kartellezést. Ezért ezeken a helyeken tévedés a piac a piaci ár semmibe vételéről beszélni, A gázról meg csak annyit h nem azért emelkedik gáz ára mert háborus veszély van,hanem azért van háborús veszély h emelkedjen a gáz és az olaj ára is remélem érthető a különbség

iparkamara

#899262 Ibiza Előzmény: #899218

fidesz balról előz, kifogja a szélsőbalos szeleket.

Választások vannak osztogatnak, aki nem kérte szja visszatérítést az is kapta, hirtelen 13.havi nyugdíj is befigyelt a tervezett 1 heti is.

Van a 40-60 közötti korosztály aki húz de nem kap vissza semmit.

Ok legyen sok gyerek aki nem annyira napbarnított, de ettől az osztogatástól kiütést kapok már évek óta, vegyél paraszt ablakot, biciglit, kazánt meg a f..m tudja mit, majd kifizetjük..

A gond az az emberek szocialista gondolkodását erősítik, nem az önállóságra nevelik, hüje vagy? nem baj majd jön az állambácsi megment meg majd helyetted gondolkodik. Megmondják mennyi hitelt vehetsz fel a fizetésedhez képest, még jelzáloggal sem vehetsz fel többet, ez eszméletlen..


2010 előtti időszak legmagasabb államadóssága a 80% volt ezt lőtték be maximumnak. Most kb ott vagyunk, de legalább nem emelkedett. Ha emlékezünk, szélsőbalos pénzügyesek mondták, nem kell félni a 100% eladósodottságtól sem, ezt a fidesz érában is mondták.

Valóban sikeresebbek a "diktatórikus" országok mint a piacgazdaságiak, pl Szingapur. ahol van egy erős vezetés akiknek küldetéstudata van. erről beszélt orbán, mint új társadalmi forma. Tény a vadkapitalizmus és kommunista gondolkodás eredője felé tendálnak a társadalmak, épült egy szociális háló, míg pl. a 30as években usában haltak éhen az utcára került emberek,

iparkamara

#899239 TrendMan Előzmény: #899233

Ha ugyanezzel a sebességgel mennénk hátra, akkor már rég elvágódtunk volna és nagyon nyekkenünk.

Ebből is világosan látszik, hogy a párt tudva tudja, melyik irány vezet előre.

iparkamara

#899233 TrendMan Előzmény: #899219

Olyan sebességgel megyünk előre (nem hátra), hogy szükségessé vált fékeket és ellensúlyokat beépíteni (ismét), nehogy megközelítsük a fénysebességet, amelyet már a választásokon se lehetne elfogadhatóan kommunikálni, hiszen ott minden eltorzul.

iparkamara

#899219 Röné Előzmény: #899218

en azt bem ertem hogy ha Magyarorszag elore megy es jobban teljesit, akkor mi szukseg volt arstopra meg ilyen hasonlo intezkedesek bevezetesere ?

iparkamara

#899218 matgab Előzmény: #899103

Nem tudom mi történt a Fidesszel az elmúlt kb. 1 évben. Ez az SZJA visszatérítés, a kamatstop, az "alapélelmiszerek" árának befagyasztása, a benzinár befagyasztása - ráadásul ilyen torz módon mindkettő, hogy csak a kiskereskedőket szopatják - ezek teljesen azt mutatják, hogy a Fidesz átmegy egy szélső balos kommunista jellegű párttá. Miközben brutál módon nő az adósság.

Amellett, hogy most már tényleg teljesen mindenfajta gátlás nélkül lopják a pénzt mindenhonnan.

Sajnos úgy látszik ilyen az emberi természet, egyre mohóbb egyre kapzsibb, egyre hatalom éhesebb és nem képes beérni kevesebbel még akkor sem ha az hosszú távon fenntartható lenne.

Ezért is tesszük tönkre a Földet.

Amikor a házidoki írt ki…

#899217 matgab Előzmény: #899102

Amikor a házidoki írt ki covid tesztre , akkor a Kútvölgyi kórházba mentem.

Tavaly (2021 feb) egy fél szuterén helyiségben voltunk kicsit zsúfoltan, idén már a parkolóban mobil busz intézte a mintavételt. a két teszt együtt (gyors+ PCR) volt összesen kb 5-8 perc.

Az eredményre várni kellett kb 2-3 napot, amit nem értek, hogy miért, mert a magán rendelők ugyanoda küldik a mintákat PCR kiértékelésre , de azokat megkapom 4-20 óra alatt. Nem tudom miért tart az állami 2-3 napig, de még ezzel is együtt tudok élni.