Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Schiffer interjú

#898218 TrendMan Előzmény: #898015

Schiffer továbbra is szimpatikus, de azért szemet szúr, hogy a szófordulatok szinte minden esetben oda lyukadnak ki, hogy a végén a Fideszre kell majd szavazni.

Schiffer interjú

#898205 matgab Előzmény: #898189

Hát valamilyen szinten meg fog látszani.

Másrészt a nagyker árrés az még ott marad a MOL-nál, Tehát az jó pénz neki. Másrészt ha a többi kút bezárna akkor egyre nagyobb forgalom lehet a saját kútjain. Ha meg nő a forgalom a saját kútjain, akkor nem tudom, hogy van-e olyan hálózat, aki nem a MOL-tól venné az üzemanyagot, de akkor akár a nagyker profit is több lehet.

De az igazi haszna ennek akkor lehet, amikor már tömegesen csődbe mennek a kutak és a MOL átveszi a kutakat a többi hálózattól. És abban a pillanatban amikor elengedik az árstoppot, egyszercsak egy jóval nagyobb szelet lesz a MOL-nál a piacból...

Szerintem erre ment ki az egész amúgy. Vagy NER lovagok veszik át az üzemeltetést, de akkor abból lehet nemúlass a MOL-nak is.


De el tudok képzelni egy olyan alkut Orbán és Hernádi között, ahol Orbán felajánlja Hernádinak, hogy ha a MOL elég sok pénzzel támogatja a Fidesz választási kampányát , akkor piacot szereznek a MOL-nak és megvédi továbbra is az europol-tól...

Te elfogadnád ezt az ajánlatot Hernádi helyében?? :-)

Schiffer interjú

#898185 matgab Előzmény: #898015

Azt nem tudom, hogy ezt a hatósági árat meddig lehet fenntartani, de MOL-os központban azt mondják, hogy egyre több kútüzemeltető húzza le a rolót, mert ez így már nem is nullás , hanem erősen minuszos. Szóval tartósan ezt nem lehet fenntartani. Lehet, hogy április 3-ig menni fog, de minél később annál nagyobbat fog visszaütni.

Ez igaz, összefogtak, de…

#897908 Koffein Előzmény: #897907

Ez igaz, összefogtak, de amatőrebbnek is tűnnek. Ez MZP miatt is lehet, nem érzik magukénak, így nem tüzelnek annyira, mint kéne.. egyszerűen kivárnak, nehogy megsértsék a másik felet, vagy ha nem az adott párt adja a miniszterelnök jelöltet, akkor már nem is kell annyira hajtani... azt mondják, oké oké beálltunk mögé, csinálja ahogy tudja... max ha bukás van, lesz kit okolni, hisz ő volt a kapitány...

Azért azt nem lehet leta…

#897907 TrendMan Előzmény: #897906

Azért azt nem lehet letagadni, hogy az ellenzék az előző alkalmakhoz képest összefogott.

Még, ha ennek nagyobb a füstje, mint a lángja.

Nem tudom, nekem unalmas…

#897906 Koffein Előzmény: #897879

Nem tudom, nekem unalmas ez a kampány, vagy mindig is ilyen volt, csak anno jobban bele merültem. Nagyon furának érzem, ami most van.

Tegnap már olyan anti-re…

#897879 TrendMan

Tegnap már olyan anti-reklámot láttam talán a TV2-n, amelyben azt kódolják a nagyérdemű felé, hogy MZP lenézi a vidéki embereket.

Kutyába is lemennek vajon?

önégetés Veszprémben: közveszélyokozás miatt nyomoz a hatóság ...

#895134 Ibiza Előzmény: #895132

Amúgy az ember maga egy csoda. A végtelenségig tudja a képességeit fejleszteni akár a jó vagy a rossz irányába.
Félelmetes mit tudhat egy gördeszkás egy sportoló egy bringás egy motoros.. a tudományban a technológiában sincsenek határok.. de a kegyetlenségben vagy a gyilkosságokban is. Képes atombombát dobni civilekre.

Végtelenül tud alkalmazkodni. Vannak akiket évtizedekig láncon tartanak kevés kajával, napi kínzások és még is élnek.

Ettől különb az állatoknál, ott csak egy szintig képes vagy akar fejlődni az egyed. Az eszközhasználata is korlátozott.

önégetés Veszprémben: közveszélyokozás miatt nyomoz a hatóság ...

#895132 Ibiza Előzmény: #895127

A kis ember teszi a dolgát de a sok kisembernek kell egy idea, kell egy erős nagy ember aki társadalmi szintre motiválja. Történelemben sok ilyen van (pl Churchill és a háborús Anglia) és akik valóban nagyok voltak mert küldetéstudatuk volt, erős víziójuk a jövőről. Most olvasok egy könyvet (érdemes elolvasni vagy megszerezni A pénzkölcsönzők · Anthony Sampson · Könyv · Moly) pl Keynesék mennyire jól vizionálták a jövőt, mennyire meghaladták a korukat (főleg gazdasági területen de ezt kivetítve a világra), mennyire rendszerben tudtak gondolkodni.

önégetés Veszprémben: közveszélyokozás miatt nyomoz a hatóság ...

#895130 TrendMan Előzmény: #895126

Nem lustaságból kezdtünk el így viselkedni, hanem hogy túléljük a hideget, a barlangi medvét és a kardfogú tigrist.

; - )

önégetés Veszprémben: közveszélyokozás miatt nyomoz a hatóság ...

#895129 Ibiza Előzmény: #895127

:) igen, vannak kísérletek, ha sok dologból választhatsz akkor inkább nem választasz.
Amúgy az életben az egyszerű dolgok működnek a szépség a részletekben van. Étel-ital-nő-kártya. qrhatsz egy kocsmalilit egy kuka tetején vagy szeretkezhetsz egy szép nővel idilli környezetben. Ihatsz nemes bort vagy ihatod a kannásat..ha a tól iget nézzük.

Duális az emberi agy, jó-rossz, jobb-bal- fekete-fehér.. nem szereti az árnyalatokat, a döntéseit is leredukálja erre a szintre. Nagyon ritka a magasabb szintű gondolkodás a több lépést és hatást előre látó elme.


Az emberi élet alapból egyszerű. Most kezd tudatra ébredni az anyag, az emberek 80%-a a 20% elithez sorolja magát, a kiválasztottakhoz, az okosokhoz akik mindent is tudnak, minden szitán kacagva átlátnak. Akik egyedüliként (a megmondó csoportja erős támogatásával) látják a tutit, akik a gyémánt tisztaságú egyetemes tudás kizárólagos birtokosai. Láthatod a közösségi felületeken.

önégetés Veszprémben: közveszélyokozás miatt nyomoz a hatóság ...

#895128 Ibiza Előzmény: #895126

:) értem. Ez a technika, de nem csak a lustaság az alapja hanem a hatékonyság és a termelékenység, a fejlődő egyedszám és társadalom igényére adott válasz. Az ember emelte egyre magasabb szintre az eszközhasználatot.
Azok az állatok amelyikek okosak és intelligensek (pl delfin) azoknak marad idejük játszani szórakozni mert nem kell nekik egész nap a kaját kajtatni. Ezért fejlettebb a kommunikációjuk és az érzelmeik is jobban fejlődtek.
Az állati alapok adottak az embereknél is, a fejlődés során szedett fel új tulajdonságokat és fejlődött az állatok fölé.

önégetés Veszprémben: közveszélyokozás miatt nyomoz a hatóság ...

#895127 TrendMan Előzmény: #895118

Én azt hittem, nem a kis emberekre vonatkozik a mondás, hanem a nagy emberekre.

Igaz, ebben a helyzetben a kis ember a nagy ember.

Világégés után általában újjáépítés jön.

Szumma-szummárum, hogy szavamat szavamba öltsem (és ne vegyek túl sokat kölcsön) arra jöttem rá, hogy az ember szereti az átlátható, egyszerű szabályrendszert.

Sok, összetett szabály követésétől megzavarodik és elkezdi leegyszerűsíteni a viselkedését - ez nem ritkán nemtörődömség, időként kegyetlenség formáját ölti.

Itt nem látom tovább, hogy a világ hogyan tud még előre menni, mert a világ egyre bonyolultabb lesz.