Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Re: nincs cím

#91132 Koffein Előzmény: #90838

Áááh dehogy is, lesz ez 300is, oszt akkor azon izgulunk, hogy mikor lépi át a 310et :) (remélhetőleg)

Dupla csúcsok meg dupla aljak mindig is voltak és lesznek, úgyhogy ezt az alapelvet követve szerintem még lesznek itt izgi dolgok. De az még odébb van...

#91072 Kriszti@n Előzmény: #90838

nagyon remélem,hogy nem mert az EU fedezettel vásárolt certim akkor nagy bukó lesz...

#90838 Amatoregy Előzmény: #90527

ezek a HUF dolgok kezdenek idegesíteni. Még a végén 260 alatt lesz egy eur, az usd meg 180 alatt.

Lehet, hogy fordítva van rajtam a heggesztőszemüveg?

#90266 rbbj11 Előzmény: #90258

nem valószínű, hogy ko-ra megy. Mndjárt vége a rv-rallinak, mégsem erősödi 270 alá eddig. Ráadásul jön a kamatcsökkentés

#90258 Amatoregy Előzmény: #90251

pusztán azért kérdem, mert a mohóságomban bevásároltam a ft long certiből nyaralás előtt 200 környékén és a 350-es céláram alatt fordult nem sokkal...:((

eeeej hogy küszködik 272…

#90183 Koffein

eeeej hogy küszködik 272-271el az euro. gondolkodom, hogy vásároljak-e még kamatdöntés előtt... :S

Re: 300 HUF

#89660 Ibiza Előzmény: #89649

ha 15nap az áruforgás és 90napra fizet.. akkor 6x megforgatja a saját pénzed a hasznával együtt talán a 7.szállításod már ingyen van neki.

#89631 Zabás Előzmény: #89628

És ráadásul 5 évig adómentességet élveznek, melyik Magyar /kis,közép/ cégnek vannak hasonló kiváltságai? Ezt egy kicsit jobban/szigorubban kéne szabályozni!

De most kizsákmányoló társadalmat élünk!

#89628 Amatoregy Előzmény: #89627

egy auchan megtérülési ideje 1,5-2 év.

90 napra fizet (illetve még késik, mert hetente egyszer utal), + polcpénz, + katalógus pénz,

+ elsőáras termék...

stb....

#89627 Ibiza Előzmény: #89619

a multi cégek eurban számolják a nyereségüket..eur hitellel finanszírozzák müködésüket (meg a magyar beszállítókkal plt tesco ósen... 14nap alatt fordul árukészlet de csak 90napra fizet..plussz beszed mindenféle egyéb díjakat) a munkabérek is azonnal 15% olcsóbb lenne a multinak.. az árfolyam emelkedés miatt a nyeresége is növekedne..

#89619 Zabás Előzmény: #89613

Persze én is 250-es €-nak örülnék! Értem amit mondasz, lakás, meg minden elvesztené az értékét, ha magas lenne az € árfolyama! Ez tiszta sor! A gazdasági fellendüléshez kéne a magasabb € pont az export miatt! A gépipara Magyarországnak még mindig az élvonalban van! Sok mindent itt rakunk össze! OK, hogy be kell importálni a nyersanyagot, de aztán a kész terméket exportáljuk, és nem a nyersanyag a drága!

Én úgy tudom, hogy amit mi itthon egy bizonyos cégnek készítünk ott nincs import-export árfolyam, mert ezek nem kerülnek vám alá, hanem csak a munkaerőt fizetik meg! És a magas € olcsó munkaerőt jelent!

Ő csak a kilábalás időszakáról beszélt és megemlítette, hogy a MNB szerinte már nagyon sok pénzt fektetett a forint erősödésébe! Amúgy régebben Ő is a Monetáris Tanács tagja volt! Felvettem az előadást, kicsit rossza a minőség, de erős odafigyeléssel/háttérzaj kiszűrésével hallható/érthető!

#89618 Ibiza Előzmény: #89613

magas eur ár akadályozza az exportot a lentiek miatt.. a gond inkább az.. csont nélkül bejön a kínai áru (ami nem valós piaci körülnények között árképzödik) és a exporttámogatott görög és spanyol áru... 20% hendikepem van saját hazámban.. és ez még jelentösebb a mezögazdaságban

(mert az a cél eladóak legyenek a temöföldek..a búza exporttámogatást a bózakereskedök maffiózók nyelik be, olyan árut mozgatnak ami csak papíron van)

#89613 Ibiza Előzmény: #89609

miért lenne demagóg? ez így van kinek az érdeke ez a fontos..azt kell nézni..ki kinek az érdekeit képviseli.

amit leírtál pontos..alkatrészt megvesszük és egy jelentös hozzáadott értéket teszünk hozzá.. ezt kellene a mezögazdasági temékekkel is.. nem élöállatot vagy terményt eladni hanem magasszinten feldolgozni,ógy értékesíteni.

#89609 Ricsi Előzmény: #89600

Bár nagyon nem értek hozzá, de én is azt látom, nekünk az olcsóbb Eur a jó. Mert mi nem termelő, csak összeszerelő ország vagyunk. Nagyrészt persze.

Veszünk alapanyagot, vagy behozzák, nekem mind1, ami drága Eur-ért van. Mi pedig így is-úgy is forintot kapunk érte, lásd Suzuki, Opel, stb, stb. A drága Eur nekik persze extra profitot hoz, de mi ebből nem érzünk semmit.

Amit mi érzünk, hogy bármi, amit veszünk (energia, alapanyag, autók, műszaki cikkek, stb, stb) mind drágább lesz.

Kérdés, kinek az érdekeit kell nézni? A multikulti tőkéjét, vagy a magyar emberekét? És nem akartam demagóg lenni.