Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

a 22es pedagógustüntikéje

#896512 TrendMan Előzmény: #896509

Egyre kevesebb elesett, szerencsétlen, megkötött és idős ember tartozik azokhoz a rétegekhez, amelyeknek tömegesen tüntetniük, lázadniuk kellene.

Egységben Magyarországért

#896138 Koffein

kik ezek? ezidáig nem is hallottam erről a pártról... talán Gattyánék pártja? de az valami egyéb... ingyen netről meg ingyen laptopról Mr Pornó ugrott be... ő tett valami ilyesmi ajánlatot...

A telkós cégek tuti felszisszentek az ingyen neten :))


Tervezett intézkedések az ellenzék közös programjában:

  • Mindenki számára biztosítanak ingyenesen 1 gigabyte mobilinternet csomagot.
  • Ingyenesen laptopot vagy tabletet kapnak a diákok - mindezt úgy, hogy a családtagok használhassák, de azokat ne lehessen továbbértékesíteni.
  • Az egészségügyben az EESZT-rendszert (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) továbbfejlesztik, olyan módon, hogy a betegek is tudjanak jegyzeteket feltölteni, a rendszerben megjelenő adatokat pedig szabványosítják és biztonságosan tárolják.
  • A digitális egészségügyi rendszert úgy fejlesztik, hogy az alkalmas legyen többek közt távvizitekre, és különböző kapuőr megoldásokkal fognak dolgozni, például angol mintára, és támogatják a távdiagnosztikai és -monitorozó eszközök elterjedését. Ezek mind olyan eszközök lehetnek, amelyek az egészségügyi ellátás egészét tehermentesítik a jövőben.

https://www.napi.hu/tech/digitalizacio-ellenzek-mo...

ráérzett a vezír a befagyasztás ízére

#881357 Ibiza Előzmény: #881293

csirkefarhátat jól kitalálták, ráugranak a ballibsi trollok... amúgy egy kereskedő mondta, ha nem emelheti a hús árát akkor megemeli 1000Ft-al a cs.farhát árát. Ami nagyon olcsó múlt héten vettem 70Ft-ért egy darabot és 3at 250ért. :)

április messze van, pufogtatják a puskaport, nézik a reakciókat.. visszi a balosokat a vérük.. a mérges ellenfél jó.


városi gyerekek orbán viktorról értekeznek

#881356 Ibiza Előzmény: #881345

elvontak önkoriktól pénzeket majd visszaosztották fejpénzesen, és nem mellesleg átvállaltak önkoris feladatokat plusz kifizettek adósságokat.
Nem ülnek le közösen beszélgetni a kormány és az ellen..zsigeri a gyűlölet...főleg a komcsilibsi oldalon..

városi gyerekek orbán viktorról értekeznek

#881346 Spade Előzmény: #881345

Persze viszont a covid mindenkinek bebaszott.

Tarlós idejében a társasházak páyázhattak pénzekre, a homlokzat és a tetőkre nagyon sok pénzt lehetett nyerni 70-80%-t a költségnek. Most már nincs ilyen már 20 elején megszüntették Bp-n,amikor még covid se volt, állami forráselvonás se úgyhogy a sok elvonás nem jó duma akarat se volt rá.. A felüljárók felújjítására meg mindig kell pénz legyen. Mondjuk Martha Imi legfeljebb 1x kevesebbszer megy ropi seggeken onlájnba dolgozni az egzotikus szigetekre, egy ilyenből simán kijönne 1 erkély talán 2 is

Sajnos az ellenzék győzelme igazi történelmi katasztrófa lenne, és nem akarok nagy szavakat használni,.Remélem a józan vidékiek megmentik a mi seggünket is.

Magáról az árbefagyasztásról közgazdaságilag teljesen más véleményem van, faszságokat beszélnek. Hogy bejön-e az kérdés, de a lényeg h az infláció lényege h a várakozások gerjesztik a legjobban nem igazán a jelenlegi árak. Ha a jövőbeli várakozásokat lehogonyozzák akkort csökkenni fog ellaposodik a görbe csak e tény miatt. Ezt rengeteg modell bizonyítja. Valszeg ez az oka h február közepén indul majd a benzint kivéve. A FED szómágiája is így működik és elég jól működik. Számítások szerint csak ezek miatt a plafonok miatt 2%-t csökken az infla önmagában, majd meglátjuk.


Emléxem az EU azt mondta a paksi atomerőműről h 50-55 EUR/Mwh ár esetén már meg fog térülni ez a breakeven és jóváhagyta az építést, Vakmajom Topkaiser sőt az egész concord csapat, valamint az index telex portfolio, 444 24.hu hvg, és itt is sokan azt mondták soha nem fog megtérülni- Most vajon 110EUR/Mwh árnál mit mondanak ? Azt h hülyék voltunk hozzá ? Ja azt nem. Mea culpáznak ? Ja azt sem, hanem nyomják tovább a hülyeségeket h mit okoz pl az árbefagyasztás. Ott (is)nem tévednek ?

városi gyerekek orbán viktorról értekeznek

#881345 Koffein Előzmény: #881344

Gondolom azt számításba veszed, hogy nagyon sok pénzt elvont az önkormányzatoktól az állam, az elmúlt két évben kiesett több bevételi forrás. Persze, nem siránkozni kéne, hanem kreatívan megoldani a problémát, de amint látjuk erre sem képesek.

Az a probléma, hogy félünk, hogy mi lesz, ha a másik fél nyer. Mi lenne, ha leülne a két tábor és beszélgetne? Mi történne ha ütköztetnék a nézőpontjaikat és valahol középen találkoznának?

Értem én, hogy egy tökös gyerek van az ellenzéki oldalon és az Gyurcsány, ami elkeserítő.

Az erkély leszakadás az nem feltétlenül az önkormányzat hibája, hanem a társasházé. Van x lakás, y albérletbe, lehet z% fel szeretné újítani, közgyűlésen fel is dobják a lasztit, de y%-nyi befektető leszavazza, mert kiszámolják xls-be, hogy soha a büdös életbe nem fog megtérülni, ezért azt javasolják, hogy senki ne szavazza meg a felújítást. True story, ha nem saját fülemmel hallom, el se hiszem, a közel 100éves ház kívülről okádék, belülről meg, mindenki felújítja, ahogy akarja, de évente el van játszva, hogy az ott nem lakó befektetők leszavazzák a felújítást, mert nekik nem éri meg...

Nem azt mondom, hogy jó azaz irány, amit az ellenzék képvisel, csak az sem feltétlenül jó, ha már minden befagyasztunk a hatalmon maradásért, mert lehetett volna jobban is csinálni. Pl 10 évvel ezelőtt az oktatásba tolni több energiát, hogy több vállalkozás nőjön ki a földből és találják meg az útjukat a világba, de nem ez történt, inkább lebutították, még mindig a poroszos tanítási forma a divat...

Kisebb államot ne is említsem, mintha anno 12évvel ezelőtt, azt mondták volna, hogy kisebb állam lesz, nemhogy kisebb lett, hanem vagy 5ször nagyobb...

városi gyerekek orbán viktorról értekeznek

#881344 Spade Előzmény: #881340

hát jah, teljesen igazad van ahogy a város érdekében is el kellett engedni Budapestet, azóta kb visszaesett Demszky szintjére , a felüljárók lassan lassan bármikor leszakadhatnak ahogy az érkélyek is szakadnak mert nincs felújítás sehol. A város közlekedése egy csődtömeg, nyilván ezt gondoljátok majd az ország fejlődése érdekének is, legalább a közelmúltból tanulnátok, de nem. Ha Budapest lerottyantása bejön nektek, rajta hajrá markizaj hajrá gyurcsány. A migrikről már nem is beszélek , az is jót tesz majd az ország fejlődésének meg a rengeteg kivettett adó is, csak amit majd az eu kivet pluszban az ingetlanokra, a lakásokra az energiatakarékosságuk miatt, meg külön, energiárakra, járművekre megroggyantja majd a legtöbb családi költségvetést, és akkor a belső adórendszerról ne is beszéljünk a brutálisan megemelt szja és nyereségadókról a kata megszüntetésről, jó lesz az majd meglátjátok

városi gyerekek orbán viktorról értekeznek

#881340 Koffein Előzmény: #881338

Változnak az idők, ahogy a Fidesz is változik és mindent megtesz az életben maradásért. Tudják, ha nem mennek el extrém irányba, akkor nem maradhatnak hatalmon... most ők nem tudják elengedni a hatalmat, pedig az ország fejlődésének érdekében tudomásul kéne venniük, hogy veszítenek, versenyezni kell és akár vissza is tudnak jönni a hatalomba 4-8 év után... ez lenne a normális...

városi gyerekek orbán viktorról értekeznek

#881338 matgab Előzmény: #881336

Nagyjából igen, ez mind igaz is.

Egy kis tétel az inflációban, kis tétel a fogyasztói kosárban, de egy k.v@ nagy elhibázott lépés egy rossz irányba a piacgazdasági rendszerben.

Egy nagyon rossz üzenet.

Egy benzinár fagyasztás és egy kamatstop után. Ezer milliárdok felvétele mellett.

Tényleg sikerül délamerikanizálódnunk, anélkül , hogy a jelenben néhány politikai frázis pufogtatásán kívül lenne bárkinek bármi kézzelfogható haszna.

És hogy mi lesz ezeknek a lépéseknek a következménye?

A kevesebb beruházás, a kevesebb innováció, a gyengülő forint, a visszaeső belső termelés és az infláció...

Gyönyörű kombináció, lehet hozzá tapsikolni, meg utána hibáztatni a nemzetközi pénzügyi spekulációt!

Én elcseszettül szomorú lettem, mert a Fidesznek ezek a döntései nem a korábbi Varga Mihályos kiszámítható hosszútávú racionális lépések folytatása, mégcsak nem is Matolcsy - kicsit spekulatív, de utólag mindenképpen eredményesnek tűnő tevékenysége...

Itt ez valami új, valami megmagyarázhatatlan, kommunisztikus, proletár, lumpen, valóságtól elrugaszkodott rövid távú gondolkodás vette át a helyét a gazdaságpolitika irányításában.

És azért vagyok szomorú, mert nincs az az isten, hogy a mai ellenzéki pártokra szavazzak, de amit a Fidesz mostanában tesz a nagy szavazat gyűjtés érdekében, azzal elvesztette a szavazatomat és elveszti sok józan gondolkodású polgári konzervatív értékrendű ember szavazatát is.

Sajnos oda jutottunk, hogy velem ellentétben, aki már akkor is nemzeti konzervatív voltam, amikor a Fidesz még az Szdsz liberális ifjúsági fióktagozata volt és az maradtam még most is, amikor a Fidesz már dél amerikai baloldali párttá vált.

ráérzett a vezír a befagyasztás ízére

#881337 Spade Előzmény: #881296

De alegnagyobb probléma az árbefasztással h most a ner oligarchák majd támogatott, olcsó csirke farháttal fogják megtölteni a zuszómedencéiket

városi gyerekek orbán viktorról értekeznek

#881336 Spade Előzmény: #881301

"Akkor sorolom, mi a baj az élelmiszerárSTOP-pal! Figyelem, ez nem egy kitalált lista, hanem az összes »érvet« haladó/hergelő portálokon olvastam a miniszterelnök bejelentése óta. Tehát az árak csökkentése rossz, mert:

  • nem ér semmit;
  • csak drágább lesz más élelmiszer;
  • nem csökkenti az inflációt;
  • mindenki veszít, csak az állam nem;
  • a fogyasztók sem sokat nyernek;
  • miért így?
  • miért most?
  • miért nincs benne a rizs? Azt is sokan esznek…
  • miért van benne a csirkemell?
  • hé, a csirkemell nem is drágult!
  • csődbe mennek a hazai élelmiszeripari cégek;
  • bajba kerülnek a boltok;
  • külföldről hoznak majd be olcsó, rossz minőségű termékeket;
  • kommunizmus!

Értik, ugye? Tegnap este hatkor leültek a »zokosok« és elkezdték megmagyarázni, hogy miért rossz, ha átmenetileg csökken néhány élelmiszer ára.

Arra jutottak, hogy ez az egész nem ér semmit, mégis tönkretesz mindent.”

városi gyerekek orbán viktorról értekeznek

#881332 matgab Előzmény: #881315

Vakmajom írása a távoli Argentínáról...

Vakmajom

Argentínában nemzeti szenvedély az asados, a közös, akár köztéri grillezés, repül fel a rácsra a kiváló argentín marhaborda és a többi, tényleg világszínvonalú marhahúsok meg kolbászok meg hurka - már ha meg lehet fizetni, mert az infláció évi 50%-os a kormány állandó pénznyomtatása, fedezetlen költései miatt és a hús ára is száguld persze. Mi mást tenne, rontja a pénzt az állam.

Mi erre a hatósági reakció? A kiadások visszafogása? A költségvetésre kibírhatatlan terheket rovó ártámogatások és árkiegészítések megszüntetése? Egy fenét, további mindenható állami árszabályozások a valós piaci árak helyett, nem csak 1400 (!) termék ára van már rögzítve, de két évvel meghosszabbították a marhahús exportjának tilalmát, amit "átmeneti időre" 21 tavaszán vezettek be. Ilyenek az "átmeneti" kormányzati intézkedések. Csak egy hónapra, persze. Mérsékelte az intézkedés az árakat? Nem. Valójában lószart. Az árak azóta is mennek felfelé, sőt, gyorsulva, hiszen a fő ok marad: a pénznyomtatás. A következmény csak annyi, egyes árufajták eltűnésén és a termékleírásokkal, méretekkel, kiszerelésekkel való babráláson és trükközéseken kívül, hogy a hülye szabályozást valahogy kikerüljék, hogy ellehetetlenülnek a termelők, megszűnnek a beruházások és a külpiacokat veszít az argentín húsipar. A kínaiak akkor veszik a brazil meg uruguayi sztéket.

Ez az argentin populista modell: betarthatatlan ígéretek az árak szabályozására, emiatt elszálló költségvetési hiány, emelkedő árak, inflációs adóztatás, az árak miatt több bért követelnek a népek, erre fedezetlen béremelések, erre további áremelkedések stb. Ez megy 70 éve. 70 éve. Ez lett a kultúra, a közgondolkodás része, hogy az állam tehet ilyet, hogy beavatkozik a piaci árakba, az agyak mérgezése a legsúlyosabb kártétel, és ettől nem is tud fejlődni az ország. Egy közgazdász szerint vannak a fejlett országok, a fejlődők - és van Argentína.

Ja, a minap óriási áramszünet volt Buenos Airesben a 40 fokos hőségben, természetesen a rezsi is be van fagyasztva. Nyilván zéró fejlesztések és beruházások vannak a veszteségek mérséklésére. És minden épeszű szereplő tudja, mit kéne csinálni, de a populizmussal generációk óta megfertőzött lakosság miatt nem lehet tenni semmit, aki ésszerűen gazdálkodna a közpénzzel, és felszámolná az árfixálások és ártámogatások fenntarthatatlan rendszerét, az megbukik. Csak kuncsorogni az IMF-nél a következő hitelcsomagért, és persze habzó szájjal verni kifelé az asztalt, hogy a szemét IMF megszorítást akar, meg hogy nem leszünk gyarmat.

És ennek a kultúrának persze része a statisztikák pofátlan hamisítása, a 10-es évek elején, amikor az állam 10% inflációt hazudott, és volt 20%, nekimentek a Mekinek, hogy vigye le a bigmac árát, mert az 20% fölött drágult, és hogy képzeli. Levitte, el is tűnt a kínálatból egy időre. Aztán persze visszatértek a szabad árak, mindig visszatérnek, mert nélkülük nincs ellátás.

Beugrik egy kissé kegyetlenül szép hasonlat a zseniális argentin író, Julio Cortazar valamelyik novellájából, a helyre sajnos nem emlékszem, hogy "az asszony egy romló valutájú földrészre kezdett hasonlítani" - a szöveg nyilván legalább 50 éves, és leplezetlenül mutatja, hogy a deviza-leértékelősdni/elinflálósdi milyen mélyen beleívódott a dél-amerikai szokásokba. Ez is nemzeti szenvedély lett, de nem a legjobb fajtából.

https://www.batimes.com.ar/.../producers-slam-governments...

https://www.reuters.com/.../argentina-capital-hit-by.../