Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

önégetés Veszprémben: közveszélyokozás miatt nyomoz a hatóság ...

#895115 TrendMan Előzmény: #895113

Ez egy nagyon impresszív mondás, egyből meggyőzött az igazáról.

Aztán visszagondoltam, hogy a 2.vh. alatt kik voltak azok a kemény emberek, akik utána jó időket hoztak?

Vagy nem voltak?

önégetés Veszprémben: közveszélyokozás miatt nyomoz a hatóság ...

#895114 TrendMan Előzmény: #895112

Ha röviden és velősen szeretném megfogalmazni, akkor a felpörgött életritmus a hibás, amely jelenleg a kapitalizmus (online) díszletei között történik.

De ezzel a kijelentéssel több homokszem pergett ki az összeszorított öklömből, mint amennyi benne maradt.

önégetés Veszprémben: közveszélyokozás miatt nyomoz a hatóság ...

#895113 Ibiza Előzmény: #895103

Nekem jó tapasztalataim vannak az emberekkel. Általában segítőkészek, segítik az öregeket, ha gond van segítenek, balesetnél is azonnal segítség van. De érdekes módon van egy csordaszellem, ha 1-2 autó nem áll meg akkor ő sem, sok autó elmegy mire megáll egy nem birka aki értelmezi a helyzetet.

A legtöbb esetben egyébként rossz a kommunikáció, nem látszik valakinek segítség kell, a segítségre szoruló meg nem jelez megfelelően. Ha egyértelmű a jelzés vagy a szituáció akkor megy a dolog.


A fiataloknál nagyobb a gond y,z,dzs generációk, töketlenek, ottholról hozzák, mindent megcsinálnak helyettük "csináljon már valaki valamit" a hozzáállás, és előbb veszi fel a mobiljával az eseményt mint segítene.

A magam részéről mindenkire van 3 percem aki megérdemli vagy rászorul, a rám spekulálókat elhajtom.

Nem kedvelem az öngyilkosokat, főleg a szemeteket nem, akik a metró alá ugranak oszt 2-3 órára szívnak mások meg beléjük ég az eset, menj az erdőbe vagy a dunapartra oszt old meg. Értem én, jelzés meg ezt kapjátok ki, de lássuk be 1-2 nap 1 hét után már lópöcs ahaaa volt valaki aki felgyújtotta magát Gödöllő..jaaa nem Gödöllő Kecskemét.. . Az öngyilkost azért sem értem mert ha minden mindegy akkor olyan megoldást is kipróbálhatok amit normálisan nem mernék, hátha.. persze..tudom beszűkül a tudat..de azért mert elkezdi hergelni, sajnálni magát. Volt az a riporter csaj (már a neve sem jut eszembe) öngyilkos lett, gondolom látta maga előtt a hatalmas tömeget aki nem tudja feldolgozni a hiányát, nesztek meg sem érdemeltetek megelőztem a korom, most megkapjátok. Oszt max 1 hétig hír a hír és mindenki pótolható.
Az élet egy ringlispíl.. megy pörög rajta vagy..egyszer csak nélküled forog tovább. És? "zúm zúm.. Mi volt ez? az életed haver. akarok másikat, nem öreg ennyi volt. "

Azt gondolom mindenkinek jár 80év méltósággal letöltendő élet, ezzel kell gazdálkodni. Az élet nem igazságos, vannak szépek csúnyák okosak buták, gazdag családba vagy cigánysorra is születhetsz.. vagy bántalmazó környezetbe vagy sok mentort kapsz..lehet szerencsés vagy és van amikor mindig rossz irányba perdül a kerék..
Kapsz indulásnak kártyákat, vagy elfogadod vagy nem, ha nem akkor kemény munka és kemény tanulás van.. egy teljes élet reményével.
Társadalomban élünk, első az egyén a család a mikro környezeted a térséged az országod a földrajzi régiód és a fajod Ember. Ezekben mozgunk ezekben alkotunk ebben a környezetben vannak az interakcióink.

van egy jó mondás:
A nehéz idők kemény embereket hoznak

A kemény emberek jó időket csinálnak

A jó idők silány embereket termelnek

A silány emberek nehéz időket teremtenek..

leng az inga.

önégetés Veszprémben: közveszélyokozás miatt nyomoz a hatóság ...

#895112 Koffein Előzmény: #895106

Nem gondolnám, hogy a kapitalizmus a hibás. Beszélünk érzékenyítésről, hogy fogadják el az lmptq végtelen arcokat, de ez is annyira jól sikerült a a nyugaton, hogy magasról csinálnak az elesett emberekre... lásd hajléktalan, vagy akár az úton összeeső ember, önfelgyújtó ember...

Átlépünk rajtuk, a helyett, hogy megállnánk és segítő kezet nyújtanánk... ez politika, hollywoodi filmek, mind, mind hatnak ránk... érzelmi analfabétáká váltunk...

önégetés Veszprémben: közveszélyokozás miatt nyomoz a hatóság ...

#895106 TrendMan Előzmény: #895105

Amit én érzékelek, hogy nálunk és világszerte olyan mértékig felpörgött (túlpörgött?) a kapitalizmus az utóbbi években, hogy a hagyományos emberi értékek árnyékba kerültek (finoman fogalmazva) - mely folyamatot az online lét terjedése még inkább felgyorsítja.

(Ez lehetne egy külön téma.)

Erre a stresszre még a Covid rátett egy nagy lapáttal.

Mindennek az a következménye, hogy a társadalom nem reagál azokra, akik kiesnek a fő csapásirányból.

Aki bármilyen oldalról furcsa, elesett, a hétköznapok árnyékában él, azt és annak a szempontjait észre nem veszik, azzal nem tudnak mit kezdeni.

Külön tapasztalatom, hogy egyre gyakrabban gazdasági szereplők úgy viselkednek, mintha joguk lenne a magánember privát döntéseibe betüremkedni, azt torzítani pusztán azért, mert a gazdasági haszon ezt kívánja.

Kahnemann-nak van a Nóbel-díjas könyve a gyors és lassú gondolkodás együtteséről. Itt a gyors jelenti azokat a heurisztikákat, amikkel a mindennapi problémákat lereagáljuk.

A lassú jelenti azt a mélyebb gondolkodást, amellyel a rendkívüli helyzetekre reagálni tudunk, azokra megoldást keresünk.

Ebből most csak a gyors gondolkodás működik.

önégetés Veszprémben: közveszélyokozás miatt nyomoz a hatóság ...

#895105 Koffein Előzmény: #895103

Jó a cikk. Mondjuk ki, komoly társadalmi gondok vannak, ennyire leszarjuk egymást.

Nem is értem, miért nem dobtak rá egy kabátot, vagy poroltózták le? Nem volt ott ügyfeles? biztonsági őr? Végig nézték, ahogy ég az ember? Nagyon durva...

A végén megemlíti a pedagógussztrájkot, amit ugyanúgy leszart a társadalom nagy része, mert számukra nem átélhető eléggé.. így nem lesz oktatás reform..

önégetés Veszprémben: közveszélyokozás miatt nyomoz a hatóság ...

#895103 TrendMan

Vajon itt a filozófus túlérzékeny vagy tényleg velős társadalmi gondok vannak?

Mi mozgatja a társadalmat?

Önérdek? Profit? Meddig o.k? Honnan kóros?

https://index.hu/velemeny/2022/02/02/senki-nem-ker...

"Ha lehet, magánál a konkrét ügynél is döbbenetesebb azonban, ha az eljáró hatóságok és a sajtó is a veszprémi esetet úgy tálalják, hogy leginkább csak az égés okozta járulékos károkról van szó. Különösen abszurd az, hogy „Az ügyben közveszélyokozás miatt indítottak nyomozást” …miután a helyszínen meghalt az, aki ellen nyomozhatnának."

'Ehelyett Máté Alexandra, a Veszprémi Rendőr-főkapitányság szóvivője azt bírta nyilatkozni, hogy „A tűz jelentős anyagi kárt okozott, de személyi sérülés nem történt”. Mintha arról tudni sem akarna, aki meghalt, és persze arról sem, hogy miért."

"Meg az is milyen tálalás, ha csupán annyiban utal egy cikk emberi tragédiára, hogy a szemtanúkat sokkolta az égő ember látványa Veszprémben, de egy szót sem ír arról, hogy milyen lehet égő fáklyává, lángoló üzenetté válni… bár a jelek szerint nem sok mindenki vette az adást."

Lehet, hogy a kínaiak má…

#886873 TrendMan Előzmény: #886761

Lehet, hogy a kínaiak már erről beszélgetnek?

Egyre hosszabbak a topik címek!

Egyébként a legfélelmetesebb az, hogy a kínai titkosszolgálatnak még neve sincs, annyira titkos!

ezek nincsenek eszüknél …

#886761 Koffein

ezek nincsenek eszüknél :D aszondja Donáth Anna, meg Hadházy, hogy uniós jogot sért, ha egy magyar cég külföldön terjeszkedik... XD

Kérjük a Bizottságot, hogy vizsgálja meg, a felvásárlásokat európai versenyjogi szabályok szerint is, hiszen a cég tevékenysége határokon átívelő.

https://www.facebook.com/donathannajulia.momentum/...


Találó, nem tudom Horthy…

#881321 TrendMan Előzmény: #881257

Találó, nem tudom Horthy Viktor csinált-e ilyet, de akár az is lehetne.

egyre agreszívebbek az emberek

#881158 TrendMan Előzmény: #881156

Az ember egy kis törődésre vágyik.

(Az idézett jelenet egyébként kivonat a 'Harcosok klubja' c. filmből.