Abban az esetben, ha kész a "B" hullám.
USA-t megvárjuk, úgy néz ki. Nem mer a DAX önálló döntést hozni az irányról.
16160-ig mehet
Ezzel maximálisan egyetértek. Én is válságtól tartok.
Csak azt nem tudom, hogy most mivel jobb a helyzet, mint amikor megvették.
Ebből nagy válság lehet szerintem.
Jó sokáig vártak, végre.
Elkezdi a Fed mérlegének csökkentését viszonylag röviddel azután, hogy megkezdődik a kamatemelés.
Elkezdheti eladni a Fed azt a borzalmas mennyiségű, kb. 8500 milliárd dollárnyi állam- és jelzálogfedezetű kötvényt, amit az elmúlt sok évben megvett, főként a koronaválság kirobbanása után.
FED már márciusra tervezi az első kamatemelést, amelyet az év során további két hasonló szigorítás követhet.
Jó reggelt, sziasztok!
Köszönöm a jó meglátásokat, elemzéseket, chartokat! Az elmúlt pár nap keményen tolták fel, a beáramló pénzek és az alapok vásárlásai, shortosok stopjait szépen kiszedték, elég szép réses nyitó készülődik, van egy rés lefelé 15890-15944 között, de most inkább a felső rését töltögeti, ha ma is jó foglalkoztatási adat jön, akkor inkább eladást hozhat. Ez a bika még erős.
16.120 mint írtam fontos szint.
Most visszatesztelhetjük és ott dől el, hogy tovább le, vagy indul még felfelé. (vagy erőből lefelé, de kellene egy kis korrekció)

Nézzétek meg, mert így egy kicsit érthetőbb.
A 2. hullámnál és feltehetőleg most a 4. hullámnál fekete A-B-C hullámokat építettünk ki.
Érdekessége, hogy az 1. hullám utáni és feltehetőleg a 3. hullám utáni fekete "B" hullám Flat B hullám volt, ami az 1. és a 3. hullám fölé ment.
Mindkét "B" hullámtól lefelé a fekete "C" hullám pink kis a-b-c hullám lehet.

Nekem ez a megközelítés tetszik a legjobban!
RSI-vel lehetne ez is:
- de ennél engem zavar, hogy ilyen emelkedés után, kicsi lenne az A-B-C korrekció!

Inkább még most is azt mondom, hogy nincs kész felfelé az 5 hullám és a nagy 4. hullámban bolyongunk.

Mi a nehézség a charton?
Valószínű, hogy háromszöget épít a DAX.
A háromszög pontjait (a-b-c-d-e) minden esetben a szárak között kis a-b-c hullámokkal teszi meg az útját.
Mindenki megnézheti, hogy a kék-sárga "d" hullámnál gondok vannak, mert a szárat csak megközelítette, viszont a kis a-b-c hullámok jól látszódnak és még sajnos mehetne is felfelé.
---------------------------------------------------------------------------
Tehát a jelenlegi helyzet: