Regisztráció Elfelejtett jelszó

USA részvények

// S&P 500

#880986 Koffein Előzmény: #880967

érdekes, december közepén még örültek ennek, vásároltak mindent, most meg a jegyzőkönyvre megijedtek és adtak mindent, ami a kezük ügyébe került... :)


"A Fed jelentését követően vette kezdetét a nagy esés, a befektetők a vártnál szigorúbb monetáris szigorítástól tartanak. Az amerikai jegybank várhatóan márciusban kezdi meg kamatemelési ciklusát, ezenfelül a mérlegfőösszeg csökkentését is kilátásba helyezte a Fed. Emellett az amerikai 10 éves kötvényhozam is komoly emelkedésnek indult, jelenleg 1,73 százalék felett jár, utoljára tavaly áprilisban láthattuk ezeken a szinteken a hozamokat."


// S&P 500

#880967 Fornit Előzmény: #880961

U.S. stocks slid and Treasury yields ticked up on Wednesday after meeting minutes released by the Federal Reserve indicated that it might not only raise interest rates sooner than expected but could also reduce its overall asset holdings to tame high inflation.

// S&P 500

#880961 Koffein Előzmény: #880956

Lehet elolvasták a FED jegyzőkönyvet, oszt annyira meglepődtek az infla hatás miatt, hogy ijedelmükbe techből ki és valueba be?

// S&P 500

#880956 TrendMan

Egy ideje napközben mindig gyengélkedik, aztán megint megveszik zárásra.

Vajon most is így lesz?

Folyik ki a pénz a hedge…

#880910 TrendMan

Folyik ki a pénz a hedge fundokból, nem tudnak versenyezni az S&P-vel

A HFR adatai szerint tavaly január és november között a hedge fundok átlagosan 8,7%-ot hoztak, ezzel pedig már harmadik egymás követő évet zárják pozitív hozammal. Csakhogy ez a teljesítmény így is elmarad az S&P 500 által nyújtott hozamtól, az indexszel ugyanis ugyanezen idő alatt 24%-ot lehetett volna keresni. A hedge fundok ilyenkor kiemelik, hogy nekik nem az S&P-vel kell versenyezniük, hanem azt a célt elérni, hogy minden piaci körülmény között megfelelő hozamot tudjanak biztosítani. Ez azonban a befektetőket úgy tűnik, nem hatja meg.

A lap azt írja, hogy a profit befektetők alapjainak teljesítménye azért maradhatott el az amerikai benchmark indexétől, mivel a portfóliómenedzserek kis kitettséggel bírnak az olyan technológiai óriások felé, mint az Apple, az Alphabet és a Tesla, márpedig 2021-ben ezek a nagy tech cégek húzták fel az S&P 500 teljesítményét is.

A cikk szerint a hedge fundok dolgát nem könnyítették meg a lakossági befektetők sem, egy-egy piaci pozíciót nagyban el tudott rontani, amikor a kisbefektetők is megjelentek egy-egy papírban.

Az utóbbi években a hedge fundokból folyamatosan áramlanak ki a befektetések, sokan inkább a magántőke befektetéseket keresik. Pedig a 2020-as év egy ritka jól sikerült év volt a szektornak, sikerrel vette a koronavírus-válságot tavasszal és az évet egy 11,8%-os átlagos hozammal zárta. Mindez annak a reményét is felvetette, hogy a befektetők vissza fognak találni a hedge fundokhoz, ami bár igaz, jóval kisebb összegeket fektetnek már be és ezen a 2021-es teljesítmények sem segítenek.

A HFR adatai szerint 2021 első kilenc hónapjában a befektetők 24 milliárd dollárnyi nettó tőkét tettek fedezeti alapokba, miközben az utóbbi három évben több mint 110 milliárd dollár áramlott ki a szektorból. Ráadásul nem csak lakossági befektetőkről van szó, az olyan nagy intézményi befektetők, mint a nyugdíjalapok sem feltétlenül akarnak visszatérni a hedge fundokhoz, mivel a gyengébb teljesítmény mellett még a magas díjaikkal sincsenek kibékülve.

Pedig voltak igazán szép teljesítményeket bemutató alapok is. A Citadel 24,3%-os hozamot ért el, a Millennium 12,2%-os teljesítményt tudott felmutatni november végén. Daniel Loeb Third Pointja ugyanezen időtávon 23%-ot hozott, a londoni Qube Research & Technologies pedig 20%-ot, a New York-i Wasserstein Debt Opportunities pedig 57,6%-os hozamot ért el a bóvli kötvényeken.

ipo 2021

#880868 KawaBazsy Előzmény: #880848

Ja. :-)

Ha már.. Most kezdett döglődni a tablet, 6+ év használattal, jól bírta.. Ha van vmi féláron, jelezz. :-)

ipo 2021

#880849 TrendMan Előzmény: #880848

Egyetértek!

Érdekes lenne egy mélyelemzés arról, hogy milyen úton és módon káros ez a fajta válságmenedzselés gazdasági, társadalmi, környezetvédelmi, szociológiai vonalon.

Szerintem ebből már van ami látszik, de még csak, mint a jéghegy teteje.

És biztos tovább is van még.

ipo 2021

#880817 Koffein

szépen fújtuk a lufit, vajon 22ben is folytatja a világ a lufi fújást?

Jóval alacsonyabb forgal…

#880692 TrendMan

Jóval alacsonyabb forgalom van ebben az emelkedésben, mint korábban volt az esésben.

Ez azt jelenti, hogy sokan a partvonalon maradtak.

A két ünnep között oldalazás szokott lenni.

Kérdés mire várnak?

Mire ugranak majd rá?


Ez érdekes, novemberben …

#880691 Koffein Előzmény: #880689

Ez érdekes, novemberben még 30%-os hatékonyságot mértek ennek a gyogyinak, a pfizeré meg 89%-os hatékonyságot ért el.

Habár háborús helyzetben a 30% is több a 0-nál. :)

MRK UPDATE 1-U.S. FDA au…

#880689 Fornit

MRK UPDATE 1-U.S. FDA authorizes Merck's at-home antiviral COVID-19 pill Reuters

Viszont havi chartok ala…

#880684 Fornit Előzmény: #880682

Viszont havi chartok alapján a Covidra jött az utóbbi 10 év legnagyobb rallija. Mi lesz, ha legyengül?