Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

élelmiszermentő központ nem a KÖZÉRT és nem a vásárlóért

#880447 Koffein Előzmény: #880446

Persze, én megtehetem, hogy dönthetek, mint ahogy Te is, de a cba pénztárosa mikor megy kirándulni? vagy az ikeába a tervezőasztalnál álló lányok/fiúk? :)

élelmiszermentő központ nem a KÖZÉRT és nem a vásárlóért

#880446 TrendMan Előzmény: #880443

Itt akkora a szabadság, hogy te döntheted el, hogy vasárnap kirándulni szeretnél vagy inkább drágán vásárolsz a SPAR-ban.

(Esetleg olcsóbban a CBA-ban, de ezt csak súgva mondom, csak neked ;-)

élelmiszermentő központ nem a KÖZÉRT és nem a vásárlóért

#880443 Koffein Előzmény: #880441

Ez a törvény baromság. EU-s szabály, amit be kell vezetnünk, vagy csak mi találtuk ki?

A vasárnapi boltbezárásnak lett volna értelme, ha normálisan felvezetik, megvitatják, vagy akár népszavazás dönti el... szerintem a lényege az lett volna, hogy pihenjenek meg az emberek. Csak nálunk az a baj, hogy belénk ivódott, hogy egész héten plázázunk, ikeázunk... érdekes, németeknél nincs ezzel probléma, vasárnap elmennek kirándulni, múzeumok tele, a városok meg kihalva...

élelmiszermentő központ nem a KÖZÉRT és nem a vásárlóért

#880441 matgab Előzmény: #880440

Hát, ha nem lesznek akciók, vagy kevesebb lesz, az önmagában áremelő hatású.

Másrészt nem részletezi a cikk, hogy a kisker láncoknak milyen áron kell az ÉMK részére átadni a termékeket. Ha ingyen - ezt feltételezem- akkor azt is ki kell gazdálkodniuk, azaz még kevesebb akció lesz a boltokban - vagy csak simán árat kell emeljenek.

Mit csinál az ÉMK a lejárat közeli élelmiszerekkel? Elosztogatja rászorulóknak ingyen? Kik lesznek azok a szervezetek, akik ezeket a készleteket megkapják? El tudják-e juttatni nekik 2 napon belül, illetve ezek a felhasználók fel tudják-e használni 2 napon belül? Mert nyilván egy hajéktalan konyha vagy óvoda sem főzhet már lejárt élelmiszerekből!

Ha pl. óvodák kapják meg, akkor azok egyre kevesebb terméket fognak megrendelni, ami tovább rontja a kisker láncok helyzetét, hiszen csökken a kereslet, még inkább áremelésre lesznek kényszerítve.


Versenypiaci szempontból is aggályos, hiszen a CBA-knak nem kell, csak lehet beszolgáltatni ezeket az élelmiszereket. Persze bolondok lesznek beszolgáltatni, majd ők kínálják 50% kedvezménnyel a lejárat közeli termékeket, hátha több vevőjük lesz. Valószínűleg amúgy erre megy ki az egész. Egy Lidl vagy Aldi az nem franchise és ők nem is olyan cégek, akik lejárathoz közelítve esetleg átcímkéznék a termékeket. Egy magyar CBA, akinek van erre lehetősége, simán megteszi.


Én nem tudom, a KDNP tényleg az a párt, amire a Fidesznek azért van szüksége, hogy a legidiótább törvényeket is legyen aki benyújtsa...

Ilyen volt a vasárnapi bolt bezárás is.

élelmiszermentő központ nem a KÖZÉRT és nem a vásárlóért

#880440 Koffein Előzmény: #880438

Nem gondolnám, én úgy látom, hogy nem lesz 50%-70%os leárazás, mert holnap, vagy aznap lejár a termék...

Számtalan ilyen terméket vásároltam, kávé, joghurt, sör stb, mert aznap lejár, attól még jó a kávé, a joghurt is még egy pár napig... szóval kb a felezős akciók szűnnek meg, attól még lesznek kisebb akciók...

Gattyán interjú

#880048 Ibiza Előzmény: #880043

Én az őrület egy kis szikráját a megszállottak tüzét látom a szemében. Túl sok lett a pénze, innen nincs hova, megpróbált mindent, kipipált mindent, nyakig jár a luxusban de üres lett az élete. keres valamit..

schiffer

#880047 Ibiza Előzmény: #880042

számomra egyértelmű a háttérhatalom és egyértelmű a szabadkőműves szerveződés is.
Valamikor jól indult, volt tudás pénz és jobbító szándék, akkor az emberek még sötétségben voltak tartva, tanulatlanok voltak. Adta magát egy erős nagy tudású pénzes réteg jobbító szándéka..de sajnos ez átcsapott majd mi tudjuk mi kell a parasztnak és királycsinálók lettek. Olyan ideológiát gondolkodási módot nyomnak a jobbágynak ami az érdeküket szolgálja. Sajnos iszonyat pénz eszköz és tudás áll a rendelkezésükre, minden fejlődésből minden pusztulásból hasznot húznak.

:) volt olyan is, hoztak…

#880044 Ibiza Előzmény: #880040

:) volt olyan is, hoztak maguktól, paptól vették és meg is volt szentelve.

schiffer

#880042 Koffein Előzmény: #880036

persze hogy van háttérhatalom, a háttérhatalom a cégek s azoknak tulajdonosaik, akik az érdeküket akarják érvényesíteni. Nézd meg az usát, hány lobbi szervezet van. Németeknél csak a pénzügyi fronton több mint 200 lobbi szervezet van, képzeljük el, hogy az európai parlamentbe ennek hányszorosa van, nem csak egy szektorban, hanem mindegyikben...

Odamegy pl egy Donáth Anna, már attól elélvez, hogy 5en nyalják a seggét, meghívják ide oda, fizetnek mindent, nyaldossák mindenét, lubickol a brüsszeli sikerben, amiért ellenszolgáltatásokat várnak... és még el is hiszik a tejfeles szájúak, hogy jót cselekszenek...

mondhattad volna székely…

#880040 Koffein Előzmény: #880015

mondhattad volna székelyesen fogalmazva, Idefigyeljetek hejj! ha szombaton jöttök, akkor egy üveg szilvapálinka, s meg van bocsájtva értitek-e?! ha nem, akkor ma este6órig viszitek a cókmótokat oda ahova akarjátok!!! :)))

schiffer

#880036 Ibiza Előzmény: #880013

"Tessék észrevenni ,a társadalmak szétverése a bármiféle értelemben vett munkásmozgalom lehetőségét is elveszi! Ezért nincs miért a létező baloldalnak egy gyékényen árulnia a globális progresszív hálózatokkal. A globális politika ma egy progresszív és egy populista jobboldal szorításában vergődik. Ha sikerül relativizálni mindent, ami az ember önazonosságához hozzátartozik, akkor gyakorlatilag az egész emberiség játékszer lesz egy hatalmas fogyasztó gépezetben. És a különböző nagy cégek a platformszolgáltatókon keresztül azt csinálnak a kulturális és politikai ízlésünkkel, amit akarnak.”

tehát létezik a háttérhatalom. A neoliberális csürhe a szélsőbalos hazaárulók ezeket az alapokat nem értik. Ha értik akkor rosszabb, galandféregként keresik gazdáikat. Mammon az Isten.

friss példa. Román/erdél…

#880015 Ibiza Előzmény: #879947

friss példa.
Román/erdélyi cég.
A feladat egyszerű, vettek valamit amit fel kell nekik venniük nálam, 8-18ig megtehetik H-P-ig.
Most telefonálnak kb 6-odszor.
Most megyünk, neeem inkább holnap, nem lehetne szombaton elhozni? most itt tartunk.