Regisztráció Elfelejtett jelszó

"Comme au cinéma"

NE NÉZZ FEL!

#880718 Koffein

Nem egy karácsonyi film, de qrva jó... színészi alakítás, téma, nagyon ott van..


AnyaApaFiú

#880621 Koffein

Nem új, még 2019-es mini angol sorozat (8részből áll). Meglepően jó...

Magyar trailert nem találtam, HBOGO-n magyarul is megvan.


Nem egészen mozi, de maj…

#879153 TrendMan

Nem egészen mozi, de majdnem:

Hogyan ment csődbe Detroit?

Visszatekintés az elmúlt 120 évre:


Zaftos történetek az amerikai filmipar bugyraiból (1)

#879093 matgab Előzmény: #879086

nem a fegyvermester nem ellenőrizte (valszeg ő sem) hanem a segéd rendező...

A fegyvermester az valami 24 éves pályakezdő csajszi volt. Gondolom odakerült élete második vagy harmadik forgatására és egy kicsit spórolni akartak ő meg megfelelő tapasztalat nélkül is elvállalta. Mi baj történhet, ebben az évszázadban nem történt még ebből baj soha!? - felkiálltással.

Azért egy egy ilyen forgatáson mindenhol úgy mennek a dolgok, hogy tele van mindenki marha nagy művésszel, bárkire rákérdeznek, hogy van-e az adott munkához végzettsége, vagy biztosítása, akkor marha nagy a sértődés, hogy őt egyáltalán szakmai mivoltában megkérdőjelezik.

A forgatási technikai eszközök is elromlanak , mert nem vigyáz rá a stáb, felelősök soha nincsenek, nem lehet tudni, hogy kinél mi romlott el, kinél mi tűnt el.

Persze mindenki nagyon busy, mindenki nagyon elfoglalt, a mindenféle adminisztratív hülyeségre senkinek semmi ideje nincs.

Meg egy-egy forgatási nap, amúgy is marha drága, tehát ami nem az adott illető stábtag saját (vagy haver ) pénze - arra nem marad sem idő, sem energia, sem pénz foglalkozni.

Sok stábtag amúgy sem képes még akár egy legegyszerűbb saját vállalkozást indítani is, mert az már túlzóan macerás. De legyen valahogy kifizetve (azonnal). Oldja meg a producer, hogy hogyan , ha neki kell a számla...!


Szóval én inkább azon csodálkozom, hogy ilyen eseményekről kevésbé hallunk - valszeg erről sem hallottunk volna, ha nem egy ilyen celebbel történik a dolog. De ott vannak a megépített díszletek, a kellékfelszerelések, a sminkesek , fodrászok, akik mind okozhatnak komoly sérüléseket, ha épp nem megfelelően dolgoznak. Még a special effektek (robbantások stb.) arra még azért jobban odafigyelnek.

squid game

#878670 Koffein Előzmény: #878666

hallottam róla, meg mémeket is láttam, csak azt se tudom miről szól, mi ez a sorozat :)

squid game

#878666 matgab Előzmény: #878658

ez a koreai új szuper sorozat... Nem hiszem, hogy van ember, aki nem hallott még róla...

squid game

#878658 Koffein
nem tudom mi ez a sorozat.. ahogy elnézem nagyot megy a google keresőben :)

Kép


Belmondo nyugodjék békékében

#877592 TrendMan Előzmény: #877427

Isten nyugasztalja Belmondó-t .

Viszont A profi zenéje számomra mindig olyan volt, mint egy gyászmenet zenéje.

kb. az összes filmzenék közül a leggyengébb ...

Belmondo nyugodjék békékében

#877453 matgab Előzmény: #877452

és a heroinban pont az a veszélyes, hogy már az elős alkalommal is simán rákattannak az emberek.

Nekem volt egy barátom, egy informatikus. Darkneten üzletelt, hozott be ázsiából mindent is. (kvázi, mint most a Netflix új filmje a szobájában otthon ülő magányos droghálózatot kiépítő csávóról- ez is jó film állítólag!) Aztán egyre keményebb cuccokat. Nem volt barátnője, emiatt depis volt és ráadásul IT állásának köszönhetően jól keresett...

Mondtuk neki, hogy álljon le, de ő azt mondta mindig, hogy simán leáll vele, neki nagyon erős önfegyelme van, több évnyi cigit is egyik napról a másikra letett és nem gyújtott rá többet, a cuccolnia sem kell , csak alkalmanként, ha élvezni akarja az életet.

Aztán egyre kevésbé láttuk. Aztán kirúgták a munkahelyéről , pedig mint szakember nagoyn jó volt, csak néha egyre gyakrabban be sem ment. Majd egy elvonóba ment be vidékre. Ott összejött egy másik drogos lánnyal, akinek valami szintetikus szarokra volt rákattanva, ami úgy emlékszem az egész érrendszerét nagyon durván károsította (vagy nem biztos , hogy azt, de valamit nagoyn szétnyomott az egészségében).

Aztán kijöttek az elvonóról, mert állítólag már tiszták lettek.

Aztán pillanatok alatt megint eltűnt és utána azt tudom róla, hogy bement 1 évre az egyik legdurvább magyar elvonóba. Teljes elszakítás a külvilágtól, se telefon, se internet. Ping pongozni viszont kurva jól megtanult az 1 év alatt.

Kijött. Most kb. már 2-3 éve tiszta, de annyira kell vigyázni magára, hogy semmi függő dologhoz ne legyen köze, hogy még egy pohár bort sem iszik meg. Tudja, hogy neki már nem sok esélye van, ha "megint rálép az alvó tigris farkára", akkor a tigris fel fog ébredni és széttépi.

Van újra állása és kondizik. Happy end egyelőre, de aki drogos volt, az soha nem gyógyul meg többé. Csak a tüneteket kezelik és nagyon szigorú kordában tartják az életüket. Ha letévednek az útról, akkor meghalnak.

Belmondo nyugodjék békékében

#877452 matgab Előzmény: #877448

Nyilván, az összes kábszer az rövid távon nagyon jó érzést ad az embernek, mert ha rossz lenne, akkor kurvára nem szokna rá senki.

Viszont a kábszerben is az a lényeg, mint a kaszinós nyerőben, hogy először örülsz 5.000 nyerőnek, aztán nyersz 50.000-et és aztán nyersz egyszer 500.000-et és ha már nyertél egyszer fél milliót, akkor soha nem leszel elégedett 5.000 nyerővel. Nem szállsz ki és addig akarsz játszani, amíg megint el nem éred az egyszer már elért nyerőt, hiszen az általad elérhető volt. Ugyanilyen egy picit a tőzsde is.

Csak a kábszerrel az a fő probléma, hogy olyan erős fizikai és mentális függőség alakul ki, főleg a heroinnál, hogy mire észreveszed, hogy függő vagy, addigra már szinte esélyed sincs, hogy kigyere belőle.

Egyszerűen az addigi normális élet kevés lesz, ha viszont tolod magad folyamatosan az fizikailag kikészít teljesen. Ráadásul ugye elveszítve a valósággal a kapcsolatot , ezért elveszted a barátaiddal, a munkádat mindent.

Belmondo nyugodjék békékében

#877448 Tapasz Előzmény: #877445

Egyszer hallottam egy rádióbeszélgetést Győzővel, és faggatták a múltjáról, hogy miért szokott rá. Azt mondta, amit el is hiszek, hogy a kábítószerrel (a heroinról beszélt) az a baj, hogy nagyon jó :-)

Belmondo nyugodjék békékében

#877445 matgab Előzmény: #877427

Megnéztük tegnap a Toxikomát és azt kell , hogy mondjam, hogy nagyon jó film lett.

Nincsenek benne a megszokott magyar sablon színészek, akiket minden sorozatban/filmben látunk (Csuja, Nagy Ervin, stb. stb.) ugyanakkor nagyon hiteles, látszik, hogy átélt , megtörtént eseményeken alapuló történet.

Zseniális a 2 főszereplői alakítás. Egyáltalán nem éreztem azt a magyar filmekben jellemző érzést , hogy ezt a szerepet a színészek "eljátszották" és a színészek kikandikálnak a szereplő mögül. Csernust egy az egyben hozza az eddig kvázi ismeretlen színész, míg Szabó Győzőre nem hasonlít a főszereplő, de épp ez okoz egyfajta bizsergést, hogy keresi az ember a kapcsolatot a szerep és Szabó Győző között de ez mégsem Győzőről magáról szól, hanem a szereplőről.

Feszes, izgalmas a történet, ugyanakkor nagyon emberi, nagyon eltalált párbeszédekkel, jellemző stíluselemekkel. Nincs egyértelműen pozitív vagy egyértelműen negatív főhős, csak hétköznapi esendő hősök.

A díszletek apróságok is hitelesek, odafigyeltek rá...


Régen láttam ilyen jó magyar filmet!