Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

az éticsiga üzem hattyúdala ?

#877655 walex Előzmény: #877635

Azért ez a bruttó 200000Ft még mindig egy röhej kategória.

Minimum NETTÓ 250000 Ft-nak kellene lennie a jelenlegi árak mellett, az már egy jó alap lenne. Ezzel párhuzamosan pedig drasztikusan csökkenteni a munkabér terheit.

Bruttó 380000 Ft, az nettó 252700 Ft.

Munkáltatónak az, hogy ezt a nettó 252700 Ft-ot megkapja a munkavállalója, 444600Ft-jába kerül.

192100 Ft a fizetendő adó és járulék. Ez rengeteg és akkor ott van, hogy Áfa nélkül a munkavállaló nem igazán fog venni semmit, így 184471 Ft lesz a tényleges nettó.

444600 Ft -> 184471 Ft

Brutális adóterhelést alkalmaz "az adócsökkentés kormánya".

Persze lenne pénz nagyobb csökkentésre, ha a másik oldalon nem hülyeségekre költenék el a lóvét évről-évre.


jól van már veszekednek.

#877650 Ibiza

Balos ügyvéd Dobrevnek: „Ez hadova, ez link duma, amivel hülyítik az embereket” (888.hu)
Újpesten, haverok rendszeresen fociztak zsiványokkal komoly pénzben, nem csak foci volt hanem pszicho is, próbálták összeugrasztani őket, amikor sikerült mondták: "jól van már veszekednek." és így is volt. Ha veszekedtek akkor bomlott az egység, ellentétek voltak, kapták a gólt amitől eszkalálódott a konfliktus és hamrosn kikaptak.

az éticsiga üzem hattyúdala ?

#877643 Ibiza Előzmény: #877635

a múltkor beírtam, palkovics mondta: talán ebben InfoRádió - Aréna - Palkovics László - 2021.04.22. - YouTube
Azért is jó a magas minimálbér, mert sok - nem túl hatékony- kisvállalkozás nem tudja majd kifizetni és lesz elég munkavállaló a multiknak.
Hallgattam tán infórádiót, ott volt vele hosszú interjú akkor mondta.
csak pislogtam mint hal a szatyorban.

az éticsiga üzem hattyúdala ?

#877635 matgab Előzmény: #877574

Amúgy érdekes dolog ez a 200e ft-os minimálbér emelés...

Mert miért emel hirtelen ekkorát a kormány?

Egyrészt nyilván zseniálisan kommunikálható a választások előtt, hogy "na mi aztán tényleg segítünk a szegényeken". Másrészt lassan azért ott tartunk, hogy a közalkalmazottak -tanárok adminisztrátorok lassan minimálbért fognak keresni...

De miért is jön ez jól igazából a kormánynak? Hát azért mert ma is többszázezer vállalkozó simán bejelenti magát minimálbéren. És ők hiába tudják kivenni a cégükből -legrosszabb esetben osztalékként kivenni a pénzüket, de minden minimál bér emelés, az jelentősen növeli az adóbevételeket.

Hasonló az EKHO-s munkavállalók helyzete...Ők is minimálbér után adóztak, felette csak az EKHO.


Kíváncsi lennék, hogy ezekből mennyi adó folyik pluszbevételként be a költségvetésbe.

Főleg úgy, hogy a KATA-s "kényszervállalkozókat" már beszopatták idén a KATA adóval 3 millió feletti bevételek esetében. Ráadásul ezeket a pénzeket nem is a KATA-s vállalkozóktól szedik be, hanem a megrendelőktől, ezáltal nem a kormányra haragszanak a KATA-sok, hanem a megrendelőkre, hogy miért akarják az ő díjukat csökkenteni...!

Illetve a családok felújításainak támogatása (50%) is hasonlóan zseniális húzás. Először is az eddig eltitkolt vállalkozói bevételek mindjárt napfényre kerültek (mert ugye inkább kifizetem a 21% ÁFA-t és visszakérek 50%-ot... Tehát a lakosság kevésbé fogékony az oldjuk meg okosban megoldásokra.

Ráadásul ez a támogatás ösztönzi a felújításokat, ami nyilván az árak elszállásához vezet. És nemcsak a kisebb építkezéseknél, hanem a nagyobbaknál is, így az ÁFA bevételek is mindjárt jelentősen növekednek. A harmadik tétel a napfényre kerülő bevételek... Mert ugye akkor nem lehet az alkalmazottat zsebbe fizetni a számla nélkül kapott pénzből... Tehát őket is be kell jelenteni, vagy alvállalkozói számlát kell kérni stb stb.

Tehát ez az 50% állami támogatás végső soron legalább nullás az állam számára és egy nagyot fehérítenek a gazdaságon. Ráadásul így már tényleg könnyű megkeresni azokat a cégeket akiket esetlegesen érdemes ellenőrizni...

Ezt a fejet a hösők tere…

#877487 Koffein Előzmény: #877478

Ezt a fejet a hösők tere mögé kellene tenni, a Kós Károly sétányra.. mekkora fless amikor egy ekkora tehén szájába mész bele XD

Nézzük a jó oldalát, a művésznek, a hátra lévő életében nem lesznek anyagi gondjai...

már írtam ismerem a tava…

#877480 Ibiza Előzmény: #877478

már írtam ismerem a tavat, nem úgy van csak úgy engedünk bele vizet. A 80as években volt ilyen, karsztvizet kezdtek beleengedni, azonnal pusztult a teljes fauna. A természetes víztározóiból kell nyomni a vizet ahogy az ki volt találva. A helyi erők nem akarják a vizet leengedni a tározóikból, pátkai tározó, fehérvárcsurgói..

A KDNP fővadásza örülhet…

#877478 walex

A KDNP fővadásza örülhet, elkészült a 10 tonnás agancskapu.

https://www.agroinform.hu/erdo_vadgazdalkodas/10-t...

Igazán megér cirka 77 milliárdot ez a csodálatos kiállítás, a Velencei-tó meg inkább száradjon csak ki, nincs rá 40 milliárd.

Sukoró. Sukoró. Sukoró.

Gyurcsány a hibás.

Meg akinek van morálja. …

#877373 Láma Előzmény: #877340

Meg akinek van morálja. Mer van ám nekijük moráljuk. Jó sok morál. Mind náluk van. Neked is lenne morálod, nem csodálkoznál. De neked nem lehet, mert mind náluk van. Ezért esélytelen, hogy ilyen frappáns véleményt megfogalmazz. Nem bonyolult. Morál, morál, morál.

Lenin után szabadon. :)