Regisztráció Elfelejtett jelszó

USA részvények

Alibaba -50%

#876773 Koffein Előzmény: #876772

egyéb dolgot is észrevettem, Russel2000 oldalazik, SP500 újcsúcsokra ment... a reddit, kínai, ev, feltörekvő részvények többsége túladott... miközben google, apple, fb stb még tartják magukat... itt őszire, vagy qrva nagy zuhé lesz, vagy mindent elkezdenek tépni, mert hónapokig a wall street rá se nézett semmire, s kilő azűrbe az atyaúristen is...

Alibaba -50%

#876772 Koffein Előzmény: #876765

abból, hogy 20án közzétettem itt a mini észrevételemet oszt 23án egy kis alival kezdi a napot :P természetesen viccnek szántam ezért is tettem a végére a smileykat: :P XD

Alibaba -50%

#876766 matgab Előzmény: #876752

ma már mindenki aki nem kriptos az az Alibabáról beszél...

Akkor kezdődött a versenyfutása, amikor 250 körül vettem. Megnézem, lehet, hogy mégsem adtam el??

Palantir

#876604 Koffein

érdekeset lépett a Palantir, most így hirtelen nem tudom eldönteni, hogy valamit látnak az algoritmusaikban, vagy csak túlbiztosítják magukat...

"Több cég is elmondta, hogy a készpénz állományának egy részét kriptovalutákba fekteti. Ilyen többek között a Tesla és a Square is. Viszont a Palantir egy szokatlan dolgot csinált. 51 millió dollár értékben vásárolt aranyrudakat, ami azt jelentheti, hogy a vállalat gazdasági lassulásra számít. A részvényesek a cégek meglévő készpénzét általában osztalék vagy részvény visszavásárlás formájában szeretik látni, ezért is szokatlan ez a lépés."

Burry shortolja az ARKos csajt

#876568 Koffein Előzmény: #876518

lássuk kinek lesz igaza :))

"A nemrégiben Tesla (TSLA) put opciókat bevásárló és azóta is tartó legenda most újabb célpontot talált magának, hasonló elképzelésekkel. A Cathie Wood által fémjelzett ARK Innovation ETF (ARKK) összeomlására játszva Burry Scion Asset Management alapja 2355 put opciót vásárolt az előző negyedév során, közel 31 millió dollár értékben. Arra vonatkozó információk még nincsenek, hogy a felvett pozíciót tartja-e még az alap, és amennyiben igen, milyen lebegő eredménnyel. Az viszont köztudott, hogy az elektromosautó gyártó részvényére vásárolt put opciók számát növelték. Wood alapja a technológiai forradalomra alapozott pozíciókkal rendelkezik, főként a tech szektorból, sok friss és többnyire profitmentes növekedési vállalattal. Az említett Tesla a portfólió közel 10%-át teszi ki. „Mama Cathie” – ahogyan a wallstreetbets-en gyakran nevezik – a Twitter-en reagált a hírre: Szerinte Burry nem érti az innovációkban rejlő robbanásszerű növekedés fundamentumait az ARK által tartott részvények esetén. Véleménye szerint a következő 10 évben ezek a forradalmi technológiák megváltoztatják a világot. Ezzel én sem vitatkoznék, de azért kíváncsian figyelem, hogy ez meg is hozza-e a várt profitot minden ilyen vállalatnak, mert mindennek a végén ugye a pénz beszél…"

Amazon

#876488 Koffein

Bezos megköszönte, hogy a vásárlók finanszírozták az űrutazást:

„Szeretnék köszönetet mondani az Amazon minden dolgozójának és ügyfelének a lehetőségért, mert srácok, ti fizettetek mindent” – mondta egy sajtótájékoztatón. „Komolyan, minden kuncsaftunknak és alkalmazottunknak szívből köszönöm. Nagyon nagyra értékelem”

Többen ezért úgy döntöttek, inkább lemondják 120 dolláros éves Prime-előfizetésüket.

https://forbes.hu/uzlet/jeff-bezos-megkoszonte-az-...

kíváncsian várom a köv jelentést, hogy hirtelen felindulás, vagy tömegessé válik ez a gyakorlat...

Amúgy a numerus clausus …

#876321 matgab Előzmény: #876320

Amúgy a numerus clausus már megbukott egyszer.

Most megint erőltetik. Azzal, hogy a társadalom 1-2%-át kitevő közösség tagjait akarnak beemelni minden cég igazgatóságába, azzal gyakorlatilag a többséget fosztájk meg attól a lehetőségtől, hogy tudásuk és érdemeik alapján elérhessék ezeket a poziciókat.