Köszi a választ akkor újra átnézem z egészet bár mondjuk az tény hogy még nem teljesen tiszta hogy mikor jelölünk számmal és mikor betüvel ráadásul a TradingView nem sok lehetöséget enged jelölés szempontjábol
Köszi a választ akkor újra átnézem z egészet bár mondjuk az tény hogy még nem teljesen tiszta hogy mikor jelölünk számmal és mikor betüvel ráadásul a TradingView nem sok lehetöséget enged jelölés szempontjábol
Szia! Elliott-ban egy komplett hullám szerkezet számozásaként
(1-2-3-4-5 impulzív) míg a hozzátartozó korrekciós szakasz
(A-B-C), de ennek nagyok sok változata lehetséges.
A-B-C-D-E számozás a háromszög alakzatban fordul elő. Háromszög alakzat pedig csak a 4. hullámokban és a "B" hullámokban fordulhat elő!

Sziasztok! csak most kezdtem el ismerkedni az Eliot hullámelmélettel és a DAX on játszogattam vele vajon elképzelhető szcenárió vagy valamit nagyon benéztem Dax Havi
Sziasztok!
Egy kis hétvégi S&P500 esélylatolgatás 4 óráson a május 13.-án kezdődött teljes hullámszerkezetről!
Arra figyelni kell, hogy hosszú volt az 1. hullám, hosszú volt a 3. hullám. Az 5. hullámnak a 3. hullám hosszúságánál rövidebbnek kell majd lennie.
Most pedig a 4. hullám aljától kezdődött 5. hullám szerkezete, ahogyan épül felfelé.

De a biztosítók igen , ez nem kis összeg hány kocsi, ház ment tönkre ....autópályák ctr... Nem hinném most részvényt fognak venni még a Eu bankok se csak azért a 16000 kihúzzák, bár kérdés mekkora lesz a eladói nyomás ! Óriási összegű kiadások ,és a biztosítóknál nagy pénz állomány van a tőzsdén ! A spx napos macd is pont eladási jelnél van, én is 4440-4460ig vártam , de most elgondolkodnék mi jöhet.... Ez csak gondolat ébresztő,persze ! Választások bizalmi dolog , a Covid meg jött, államok állták a pénzt ! +Euwax is elég longos ! ... Usa is csak fújja ész nélkül meg nyomtatja a pénzt a tőzsdére, Kínával versenybe legyen, meg kezeljék a nagy károkat, csak ez x ideig mehet , NINCS REÁL GAZDASÁGI MUTATÓK MÖGÖTTE ! https://stockcharts.com/h-sc/ui
Mi lesz a nagy német , svájci, holland katasztrófára? A sok kár biztosítók , ügyfelek pénzhez juttatására késztetheti a embereket, nagy eladási hullámra !!!?? Ez felülírhat pár dolgot....A Fed meg jó hét múlva beszél !
De még, ha akarják, akkor még mindig vihetnék lejjebb a második hullámot.
Ugyanis: A 2. hullám jellemzően az 1. hullám 50% -a, 61,8% -a, 76,4% -a vagy 85,4% -a.
A 76.4 és 85.4%-os fibo-ig lenne hely.
Azt be kell tervezni, hogy ha nagyon beindulna lefelé akkor
15.495-15.500-ig is eshetne.
----------------------------------------------------------
Nagyon jól láttam a mai mozgást 9 óra előtt!
Miután beindult lefelé adta a célárat.

Kevés már az idő!
Ráadásul a nagyok szeretik, ha a kisbefektetők a bizonytalanság miatt a hétvégén nem merik vinni a megnyitott pozit és zárás előtt eladják.
Longos elképzeléssel, lehetséges a 15.600 feletti hétvége előtti zárás, vagy az túl erős lenne?
Meglovagoltam ezt az elképzelést, egybe esett az enyémmel, is. Eladtam kocsiban vagyok, nem bírok koncentrálni :)
Úgyhogy innen már mehet a rés irányába, mert kiszálltam :D
Lenthor köszi a chartokat, baromi sokat segített
De, már ez is elég az 5/ii hullámhoz.
Igaz, az 50%-os fibo a minimum szint általában.