Mivel nem sikerült érdemleges eszmecserét csiholni ebből a témából, ezért elkezdek ilyen jellegű tartalmakat linkelni:
Mivel nem sikerült érdemleges eszmecserét csiholni ebből a témából, ezért elkezdek ilyen jellegű tartalmakat linkelni:
Miután olyan jól elbeszélgettünk alábbi témáról, arra gondoltam, kíváncsiskodom kicsit: :)
Nekem év eleje óta az összes befektetési jegyem vörösben van még a konzervatívok is, a kötvényalapúak is elég durván.
1) Van valakinek olyan nem részvény-alapú befektetési jegye, amely plusszban van?
2) Ki milyen stratégiát követ ebben a hozamkörnyezet ben?
3) Látott valaki egy értelmes elemzést arról, hogy miért történik ez így ebben az évben, mi van a háttérben?
Köszi.
'Érdekes', új termékeket vezetett be az OTP:
https://www.bamosz.hu/legfrissebb-adatok
Szinte az egész befektetési jegy környezet negatív hozamoktól hemzseg.
Ezek viszont jó kamatot ígérnek, de évekig semmit nem lehet kezdeni vele. (Se eladni, se visszaforgatni, se beváltani.)
Szerintem jól tükrözi a jelenlegi bizonytalan globális környezetet, nem tudom hogyan értékeljem a -->Céldátum befektetési jegyeket.
?
5,3% lett az infláció.
Lassan ébredeznek majd a magyar állampapír vásárlók, hogy szépen olvad a megtakarításuk.
MÁP+ lehúzható a klotyón.
Elvileg jövő héten lezárják a 2023-as PMÁP-ot és jön az új széria.
Kíváncsi vagyok, mivel jönnek ki.
Az infláció nagyobb (5,1% volt májusban), mint bármely most elérhető állampapír kamata, azaz aki ezt vesz, annak jelenleg tuti bukó a hivatalos infláció mellett.
Ha meg a valósat nézzük, szerintem simán 10% körül vagyunk az utóbbi 1 évre.
https://konyhakontrolling.hu/az-allampapir-mindenkinek-is-megeri/?
Mondjuk jelenleg 1 % a kamat az államkincstárnak. A visszaváltás költség 1 % ( azaz eltűnik a kamat ) Ne feledd átutalás költsége , bank számláról kivétel komoly összeg. Legjobb a párna IPA , most kell eurót venni 350 körül és már decemberre ismét 370 körül lesz
PEMÁK az 5 éves évi 1,25%, az csak az eurozona inflácioja felett ad.
Hogy lehet a randomnál online állampapírt jegyezni? Tud ebben segíteni valaki?
Melyik az az állampapír, amelyik infláció felett ad és mondjuk euróban van? A pemák? Nem nagyon értem a kiírásokat, analfabéta vagyok ebben a témában
hmmmm .......... államkincstárnál sem azonos a vételi és eladási árfolyam jó esetben 2 % , szvsz
Államkincstárnál ilyen nincs. Max ha valami bankon keresztül vetted.
Nem 20 % 60-ig ? Ezt honnan veszed ? Map+ esetén 0,25% szvsz
azt azért tud a visszavásárlási árfolyam és vételi árfolyam között rendes külünbség 2% től 6 %-ig
Annyi még, hogy van egy mobil app is a kincstárnak ami elég jól működik, azt is le lehet tölteni mindkét platformon működik.. Il., ha nem utalsz pl. hanem appon belül kártyás vásárlásként veszed a kiszemelt állampapírt akkor nem kell tranzakciós illetéket fizetni (ez bankonként eltérő lehet)